Pasta in de spiraalkneder.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Pasta in de spiraalkneder.
Toch een wat zwaarder deeg... daarom zijn er mensen die ervaring hebben met pastadeeg in een spiraalkneder?
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Pasta in de spiraalkneder.
Geen ervaring mee, maar een spiraalkneder zou daar wel moeiteloos mee om moeten kunnen gaan denk ik.
Probleem zal alleen soms in de hoeveelheden zitten. Vaak is de minimum capaciteit voor een spiraalkneder te hoog voor kleine hoeveelheden pastadeeg, tenzij je flink wat monden te voeden hebt.
Wil
Probleem zal alleen soms in de hoeveelheden zitten. Vaak is de minimum capaciteit voor een spiraalkneder te hoog voor kleine hoeveelheden pastadeeg, tenzij je flink wat monden te voeden hebt.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: Pasta in de spiraalkneder.
Gaat prima, heb meerdere keren 2kg bloem 20 eieren erin gekneed
Famag griletta
Famag griletta
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Pasta in de spiraalkneder.
Dank voor je info Patrick.. hier ook een Famag..
Maar 2 kg zonder piepen of zuchten??... :shy:
Al eens volkoren gedraaid?
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: Pasta in de spiraalkneder.
Volkoren niet, ja klopt meerdere malen op t werk
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Pasta in de spiraalkneder.
Hoezo piepen of zuchten? Een deegkneder zou dat toch moeten kunnen? Of heb ik het mis?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Pasta in de spiraalkneder.
Een deegkneder zou dat zonder moeite aan moeten kunnen.....
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- henkverhaar
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: vr 02 jan 2015, 14:40
Re: Pasta in de spiraalkneder.
Ik maak pastadeeg (durum bloem; eieren) in de keukenmachine - in navolging van Harold McGee...
350 g durum bloem + 3 eieren. Draaien tot een stevige bal gevormd wordt die door het mes wordt meegenomen (draait als bal tegen de wand van de food processor aan). Dat is de eerste kneed. Daarna in 4 ballen verdelen (elke bal is voldoende voor 2 personen voor 1 maaltijd; voor lasagna 2 ballen nemen), waarvan er 3 de vriezer in gaan. 1 bal in de koelkast om te rusten. De 2e kneed gebeurt automagisch tijdens het uitrollen...
Soms maak ik ook pastadeeg van vers gemalen volkorenmeel (tarwekorrels malen en 2 maal handmatig zeven. De grove zemelen gaan door mijn voorraad volkorenmeel. Van het gezeefde meel wordt op dezelfde wijze als hierboven beschreven een eierpastadeeg gemaakt.
350 g durum bloem + 3 eieren. Draaien tot een stevige bal gevormd wordt die door het mes wordt meegenomen (draait als bal tegen de wand van de food processor aan). Dat is de eerste kneed. Daarna in 4 ballen verdelen (elke bal is voldoende voor 2 personen voor 1 maaltijd; voor lasagna 2 ballen nemen), waarvan er 3 de vriezer in gaan. 1 bal in de koelkast om te rusten. De 2e kneed gebeurt automagisch tijdens het uitrollen...
Soms maak ik ook pastadeeg van vers gemalen volkorenmeel (tarwekorrels malen en 2 maal handmatig zeven. De grove zemelen gaan door mijn voorraad volkorenmeel. Van het gezeefde meel wordt op dezelfde wijze als hierboven beschreven een eierpastadeeg gemaakt.