Morgen komt mijn nieuwe spiraalkneder!
Geplaatst: wo 11 okt 2017, 13:08
Afgelopen weekend besloot mijn Kenwood Major Titanium van 7 jaar oud, dat ie geen zin meer had in brooddeeg maken :shy: Tijdens het kneden van het deeg voor de hamkaas broodjes uit het eerste boek van Levine maakte hij tandenknarsende geluiden. Ik wist niet hoe snel ik het ding uit moest zetten!!!! Het deeg maar met de hand afgemaakt (gelukkig dat ik vroeger ooit eens geleerd heb, hoe dat moet). Maar ja, en nu? Ik kan toch echt niet al mijn brood met de hand gaan maken, dat vinden mijn polsen niet leuk! Even uitgeprobeerd of het met een lichter deeg ook zou gebeuren...... ja hoor! Weer heel snel uit gezet. Ook dat deeg maar met de hand afgemaakt. Het is dat ik het brood nodig had als verjaardagscadeautje, anders.......
Toch maar eens die testen van Levine en Wil gaan lezen. Ik had dat de hele tijd uitgesteld, zo van daar moet ik eens rustig voor gaan zitten en die rust vond ik maar niet. Daar kwam het hele verhaal van planetaire mixers en spiraalmixers en ook al beweren Kenwood en consorten dat ze zoveel deeg aan kunnen, dat is dus niet zo. Hmmm wat nu?
Na het lezen van de test, verhalen hier op het forum en heel lang nadenken, heb ik besloten over te gaan tot de aanschaf van een Famag Griletts IM 5. Contact opgenomen met Jan van Bakkerijwereld, die me er wel op wees dat deeg van maar 500 gr meel in de spiraal kan gaan zitten. Maar aangezien ik meestal 2 of 3 broden tegelijk bak, en dus bijna altijd meer dan 750 gr bloem/meel gebruik, én ik straks als alles goed gaat, mijn trouwe Kenwood weer heb voor de kleinere degen, zag ik dat niet als problematisch.
Morgen komt ie! Jan komt hem brengen en dan kan ik eindelijk weer aan de slag! Ik krijg ondertussen ontwenningsverschijnselen :rofl: Ik heb zoveel zin om mijn nieuwe mixer uit te proberen!
Mijn Kenwood wordt vandaag opgehaald om hem naar België naar het servicecentrum te laten brengen. Ik de hoop dat hij voor een redelijk prijsje gerepareerd kan worden. Want het is een fijne machine die ik ook nog voor tig andere dingen gebruik! En dan heb ik, ook al was dat niet de bedoeling, de luxe van beide machines!
Toch maar eens die testen van Levine en Wil gaan lezen. Ik had dat de hele tijd uitgesteld, zo van daar moet ik eens rustig voor gaan zitten en die rust vond ik maar niet. Daar kwam het hele verhaal van planetaire mixers en spiraalmixers en ook al beweren Kenwood en consorten dat ze zoveel deeg aan kunnen, dat is dus niet zo. Hmmm wat nu?
Na het lezen van de test, verhalen hier op het forum en heel lang nadenken, heb ik besloten over te gaan tot de aanschaf van een Famag Griletts IM 5. Contact opgenomen met Jan van Bakkerijwereld, die me er wel op wees dat deeg van maar 500 gr meel in de spiraal kan gaan zitten. Maar aangezien ik meestal 2 of 3 broden tegelijk bak, en dus bijna altijd meer dan 750 gr bloem/meel gebruik, én ik straks als alles goed gaat, mijn trouwe Kenwood weer heb voor de kleinere degen, zag ik dat niet als problematisch.
Morgen komt ie! Jan komt hem brengen en dan kan ik eindelijk weer aan de slag! Ik krijg ondertussen ontwenningsverschijnselen :rofl: Ik heb zoveel zin om mijn nieuwe mixer uit te proberen!
Mijn Kenwood wordt vandaag opgehaald om hem naar België naar het servicecentrum te laten brengen. Ik de hoop dat hij voor een redelijk prijsje gerepareerd kan worden. Want het is een fijne machine die ik ook nog voor tig andere dingen gebruik! En dan heb ik, ook al was dat niet de bedoeling, de luxe van beide machines!