Iemand ervaring met Resto Italia?

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ahavelaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: wo 26 sep 2018, 13:19

Iemand ervaring met Resto Italia?

Bericht door ahavelaar » za 04 apr 2020, 11:32

Hallo allemaal,

Na een tijd niet gebakken te hebben wil ik het weer gaan oppakken.
Aangezien het met de hand kneden best zwaar was, ben ik nu aan het rondkijken voor een kneedmachine.
Nu zag ik een tweedehandse spiraalkneder van het merk Resto Italia model SK 10.
Echter wordt er in de advertentie bij vermeldt dat deze machine meer geschikt zou zijn voor Italiaans pastadeeg en minder geschikt voor Nederlands brooddeeg met gist.
Is er onder jullie toevallig iemand die ervaring heeft met deze machine, en er iets over kan zeggen?
Als het werkelijk niks is voor brood, waar kan ik dan het beste naar kijken? Ik heb de knedertesten van Levine gezien, maar ik ben bang dat voor zulke kneders mijn budget niet toereikend is. Ik wil er maximaal 400 euro aan uitgeven.
Wie geeft raad? :)

Gebruikersavatar
Bobbee
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: vr 04 nov 2016, 22:15

Re: Iemand ervaring met Resto Italia?

Bericht door Bobbee » za 04 apr 2020, 11:58

Spiraalkneder is perfect voor alle soorten deeg
Vaste kuip maakt het wat lastiger om uit de kuip te halen maar het is gewoon wennen. Werk je met heel vochtig deeg dan moet je scheppen.

10 liter is flink voor thuis. Hoeveel deeg wil je gaan maken?

Ik heb zelf trouwens een famag Grilletta im5.

Gebruikersavatar
ahavelaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: wo 26 sep 2018, 13:19

Re: Iemand ervaring met Resto Italia?

Bericht door ahavelaar » za 04 apr 2020, 13:27

Dank voor je reactie. Het doel is per keer 2 broden te maken, dus 2,5kg deeg.
Dat moet in een 10 liter wel kunnen toch?

Gebruikersavatar
Bobbee
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: vr 04 nov 2016, 22:15

Re: Iemand ervaring met Resto Italia?

Bericht door Bobbee » za 04 apr 2020, 13:29

Ja dat past makkelijk. Maar ik heb geen idee of hij zo weinig vulling goed kneed.

Gebruikersavatar
ahavelaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: wo 26 sep 2018, 13:19

Re: Iemand ervaring met Resto Italia?

Bericht door ahavelaar » za 04 apr 2020, 13:37

Ja dat bedoelde ik eigenlijk ook, of zo weinig deeg in een 10 liter wel goed gekneed wordt. Maar er zijn hier vast wel andere mensen die dat wel weten.

Gebruikersavatar
ahavelaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: wo 26 sep 2018, 13:19

Re: Iemand ervaring met Resto Italia?

Bericht door ahavelaar » ma 06 apr 2020, 16:46

Ik heb nog even de specificaties van deze machine opgezocht, en de kom blijkt 7 liter te zijn.
Is er hier niemand die bekend is met dit merk en iets over de kwaliteit van de machine kan zeggen?

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4891
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Iemand ervaring met Resto Italia?

Bericht door Levinebaktbrood » ma 06 apr 2020, 16:51

7 liter spiraalkneder is niet zo heel groot, daar kan je 4 - 5 kg deeg in kneden. Deeg voor 1 brood kan ook.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie