Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Gebruikersavatar
Door Praline
#61032
Na veel lovende kritieken te hebben gelezen heb ik vandaag de Ankarsum 6230 aangeschaft.
Ik heb geprobeerd er 1kg volkorenmeel met 60% hydratatie in te kneden. Eerst water in de kom gedaan, daarna al draaiend langzaam het meel en de rest v.d ingredienten erbij gedaan.
Het duurt lang voordat zich een deeg vormt (zo'n 5 minuten) en daarna gaat het deeg als een bal om de deeghaak kleven.
Ook als ik de arm heen en weer beweeg komt er maar weinig beweging in het deeg wat dus niet goed gekneed wordt.
Na 20 minuten nog geen vliesje te trekken en het deeg wordt te warm (28 graden).
Weet iemand wat ik verkeerd doe? :cry:
#61034
Ik zou meer vocht gebruiken. Mijn degen hebben meestal een hydratatie tussen de 65 en 70%.
Onder de 65% is veel te stug. (Ik kneed met de hand).
In de diverse filmpjes van de Ankarsrum op youtube gebruiken ze ook deze hoeveelheid vocht.
Praline liked this
#61062
Mijn ervaring is deze: de deeghaak is maar een heel raar ding, ik gebruik hem dus nooit. Met de het gebruik van de roller maak ik wel het mooiste deeg (en dat proces begint beslist eerder te dan pas na 5 minuten). Het maakt ook niet uit of ik op die manier deeg maak op basis van 500 gr meel of bijvoorbeeld het viervoudige.
Nieuwe gebruiker

Welkom op het forum :G. Je kunt je vragen stellen[…]

Brood van Gerrit

Probeer em nu maar eens uit de knoop te halen..

Hoi, bedankt. Ik heb wel een oven maar bak wegens […]

Rofco

Je moet wel alles tussen de haakjes zetten Jo... e[…]