Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Gebruikersavatar
Door MarjanH
#59396
ik overweeg een grotere kneedmachine en wel een spiraalkneder, omdat ik denk dat dat het beste resultaat geeft. Een kneder van ongeveer 15-20 liter. Klopt het dat die van 220 volt allemaal 1 stand hebben en dat je beter krachtstroom kunt gebruiken zodat je een machine kunt nemen met 2 standen dat een beter resultaat geeft?
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#59402
Nou, om nou krachtstroom te nemen alleen voor een kneder, dat lijkt me een prijzig idee.
In principe zijn die twee standen helemaal niet zo belangrijk.
Maar bijvoorbeeld de Fanag IM 12 heeft 10 standen en draait gewoon op een normaal voltage.

Wil
MarjanH liked this
Gebruikersavatar
Door MarjanH
#59489
lekkermelig schreef:
wo 07 mar 2018, 12:43
Nou, om nou krachtstroom te nemen alleen voor een kneder, dat lijkt me een prijzig idee.
In principe zijn die twee standen helemaal niet zo belangrijk.
Maar bijvoorbeeld de Fanag IM 12 heeft 10 standen en draait gewoon op een normaal voltage.

Wil
Bedankt lekkermelig voor je reactie. Ik heb inmiddels ook contact met Jan van Snippenberg en het wordt waarschijnlijk toch een gewone zonder krachtstroom. Ook heb ik het filmpje van Levine gezien met de test over de verschillende deegkneders. Die Famag vind ik idd wel een interessante. Heb jij ervaring met de BW-sm serie?
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#59497
We hadden hem met de test staan.
Levine heeft een kleine Rofco, die komt uit dezelfde fabriek, vooral de sticker is anders :-)
Jan S heeft volgens mij wel hele goede ervaringen met machines uit die fabriek, ze zien er iig iets degelijker uit dan een Famag. Maar ook dat is al een stuk beter dan een planeetmenger denk ik.
Gewoon aan de deskundige vragen, Jan moet je wel heel serieus nemen :-)
Even voorstellen

Welkom op het forum Antoinette :G

zure desem

Hier wat tips om je desem meer of minder zuur te m[…]

Desh stoom

Ik heb de Desh stoo sinds een paar weken in gebru[…]

Brood met kool

Om brood zo zwart te maken kan je dit poeder geb[…]