Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
#57580
Mijn bear teddy is ook kapot de kop vanboven slaat soms over , ;B ik kneed sjans toch alleen licht deeg , en doe er max. 1.400 gram meel in voor 2 broden. Maar ik heb eens gekeken op de site , maar vind niks terug over garantie en dergelijke .
Hoe hebben jullie dat gedaan dan? Mijn bear teddy is van 16 /08/2016 dus valt ook onder de garantie
#57584
1400 gram meel is wel erg veel, dat zit je echt aan het maximum van de machine :o. Dat vindt de machine niet leuk.

Contact opnemen met de winkel waar je hem gekocht hebt.
#57586
Op papier kan hij 2,5 kg deeg aan, maar in het 'echt' vindt de machine dat niet zo leuk. Zo af en toe kan dat wel, maar niet altijd. Het is een mixer die ook deeg kan kneden, het is geen deegkneder .......

Als je 1400 gram meel gebruikt en je komt op 2300 gram deeg incl. andere ingrediënten. Dan gebruikt je dus ± 61% vocht in het deeg. Als je dan ook nog eens meel gebruikt dan wordt het best een zwaar deeg.
#57588
Ik kneed al 5 jaar batches van 2,5 kilo met mijn Bear. Ik denk dat ik gewoon geluk gehad heb. Maar ik ben het wel met Levine eens, als je leverancier zegt dat je er niet veel deeg mee kan kneden moet je dat ook maar niet doen, ook al roept de fabrikant van wel.
Overigens doet Beko echt wel z'n best om problemen op te lossen, maar ik krijg niet het idee dat het ze erg makkelijk gemaakt wordt door de fabrikant. Om het hele verhaal over de Bear wat te relativeren: ik had onlangs een paar bakdagen met 8 mensen, waarvan vier mensen een gloednieuwe Kenwood cooking chef hadden, omdat Lutz Geissler van ploetzblog.de nogal tevreden is over Kenwood, maar uiteindelijk waren er twee die de machine binnen een half jaar voor reparatie teruggestuurd hadden.

Kneden met een keukenmachine, het blijft een tricky verhaal voor fanatieke bakkers, ongeacht het merk.

Wil
#57590
Is daarom ook dat ik die bear had gekocht omdat die zoveel aan kan (kon) . Ik bak meestal 2 broden tergelijke tijd in de oven , en dan nog 1 apart , meestal in het weekend . Anders moet ik speciaal 3 keer bakken . Als ik dat had geweten kon ik ook gewoon een domo kopen , voor een paar 100€ , en dan 3 keer laten kneden en 3 keer bakken . Vroeger had ik zo ene een bosch meer dan 3 jaar heb ik daar telkens mee gekneden , maar dan brood per brood https://www.artencraft.be/nl/bosch-keuk ... gLBJ_D_BwE
#57604
Nou ja, ze hadden blijkbaar gewoon pech. Kan met elk merk gebeuren denk ik, en als je echt geen gezeur wil moet je een goede spiraalkneder kopen die gaan langer mee.
Wat minstens zo belangrijk is, zorg dat je goede garantie op je kneder hebt. Bij mij hoop ik dat mijn Bear nog een tijdje lekker blijft draaien. Ik gebruik hem eigenlijk vrijwel alleen voor brood.

Wil
#57619
papagena schreef:
wo 11 okt 2017, 18:07
En let dan wel even hierop: vaak heb je langer garantie dan je leverancier je vertelt. De Europese garantie is bij dure apparaten toch al gauw langer dan een jaar. Lees maar. https://www.consuwijzer.nl/elektronica/ ... -in-europa
Als aanvulling en kanttekening hierop. Je hebt er misschien wel recht op, maar dat betekent niet dat de leverancier daar direct in meegaat, dus kan je maar beter een goede leverancier hebben zodat je niet in allerlei moeilijke procedures terecht komt terwijl je machientje stuk is. Sommige bedrijven zijn zuinig op hun reputatie en werken soepel mee, anderen niet. Ook zit er een subtiel verschil voor de periode in de eerste twee jaar en de periode daarna. In de periode NA die twee jaar ligt de bewijslast bij jou dat het apparaat netjes gebruikt is, nog langer meegekund had etc, dus in de praktijk heb je dan wel gelijk, maar het kan o zo veel gedoe opleveren.

Wil
#57638
Nu maandag komen ze onze Teddy halen , en gaat dan naar Denemarken voor herstel .
Vandaag mijn eerste deeg met de hand gekneed ook met 1400gr. meel , weet niet als ik er goed aan heb gedaan om het in ene keer te doen , want het is voor 2 broden . Daarna 1000gr. meel voor 2 kleinere broodjes . Die ging iets beter kwasie kneden .
Ik voel het toch aan mijn handen , dat ik dit niet gewoon ben , ik mis mijn Teddy nu al :(
mijn gebakken brood.

Wat maakt het ook uit hoe groot die pot is.......

Maxima Pizza Oven Expo XL

Dank voor de info. Hier kan ik wat mee. Hartelijk[…]

De baksels van Levine

Vanmiddag tijdens de workshop desembrood gebakke[…]

Weer eens wat gebakken.

G e w e l d i g, Cor, om weer wat van jou te zien.[…]