Pagina 1 van 1

Haverbrood

Geplaatst: ma 18 okt 2021, 10:36
door Dorland
Ik heb in de bbm voor het eerst havermeel toegevoegd aan het recept.
Haver schijnt supergezond te zijn en zo. Én lekker.
Het resultaat was dat het brood volledig ineen schrompelde.
Vochtigheid is wel goed. Wat is het probleem met havermeel in de bbm?
Het recept was:

150 gr. havermeel,
100 gr. bulgur
250 gr. volkorenmeel
8 gr. droge gist
4 gr. zout
4 el olijfolie
310 ml water

Re: Haverbrood

Geplaatst: di 19 okt 2021, 11:44
door papagena
Het probleem is dat er geen gluten in zitten haver. En gluten heb je nodig voor een fatsoenlijk brood. Daarom wordt meestal max 20% haver gebruikt. Ik weet ook niet welke bulgur je precies hebt gebruikt en of je die van tevoren hebt geweekt of zelfs gekookt.

Misschien kun je dit recept van Levine eens als uitgangspunt gebruiken? https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... rood.html