Structuur brood

Al je vragen over het bakken in een broodbakmachine (bbm)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mijntje
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: ma 02 aug 2021, 19:17

Structuur brood

Bericht door Mijntje »

Hoi allemaal,

Ik ben sinds enkele weken bezig om te bakken in de BBM, ik heb een Princess Wake Up. Nu gaat het bakken best goed, maar merk ik dat het brood met name aan de bovenkant luchtig is. Van onder blijft de structuur nog erg vast.
Is dit normaal en/of kan ik hier iets aan veranderen?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties :)

Mvg Mijntje
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Structuur brood

Bericht door papagena »

Hallo,
Kun je even precies aangeven hoeveel gram water, gist, meel en zout je hebt gebruikt? Soms is het gewoon een kwestie van wat meer of minder water. Maar laat maar even zien wat je recept is, dan kijken we er even naar.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Mijntje
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: ma 02 aug 2021, 19:17

Re: Structuur brood

Bericht door Mijntje »

Hoi,
Dit is het recept, verder heb ik zelf nog 25 Gr broodverbeteraar toegevoegd.
Wat verder opvallend was, is dat het brood aan de onderkant ook nog wat nattig was.

300 gram tarwemeel
200 gram bloem
6 gram droge korrelgist
10 gram zout
5 gram suiker
10 gram roomboter
320 ml water

War zou het probleem kunnen zijn? Bvd, Mijntje
Plaats reactie