Pagina 1 van 1

Chemische lucht

Geplaatst: zo 20 okt 2019, 11:51
door Hedvig
Hallo

Een vraagje
Ik heb pas een bakmachine gekocht bij de Lidl.
Het grootst mogelijke brood is ongeveer 1500 gram.
Ik ben gewend 1250.
Dus uitproberen.
Ik heb eens geprobeerd minder zout te gebruiken.
Het bakken op zich ging goed, maar er was een chemisch luchtje.
Bleek dat het brood zo ver gerezen was dat het is overgelopen.
Over 1 zijkant en ook op het verwarmingselement.

Mijn vraag is.
Die chemische lucht is meegebakken.
Kan je dit brood veilig eten?

Alvast bedankt voor jullie reactie

Re: Chemische lucht

Geplaatst: zo 20 okt 2019, 14:17
door Jette
Volgens mij is dat geen probleem, al ben ik natuurlijk geen expert. Alleen eventueel verkoolde/ zwart-verbrande delen er af halen.
Eet smakelijk!

Re: Chemische lucht

Geplaatst: zo 20 okt 2019, 23:27
door BakkerGerrit
Als je twijfelt moet je het niet doen. Gewoon weggooien en opnieuw beginnen. Je bakt toch brood voor de lekker? :D