Recept/tip gezocht: lekker, luchtig en gezond

Al je vragen over het bakken in een broodbakmachine (bbm)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
digisolid
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: di 19 jun 2018, 22:33

Recept/tip gezocht: lekker, luchtig en gezond

Bericht door digisolid »

Inmiddels maak ik bijna dagelijks brood in de broodbakmachine, waarbij ik zorg dat dit om 5 uur ’s ochtends klaar is om het om 7 uur te kunnen eten (anders is het brood nog te heet, de BBM blijft nog een uur verwarmen).

Recept:
- 325gr bloem
- 75gr volkorenmeel
- 245gr water
- scheutje olijfolie
- tipje vitamine C
- 6gr zout
- 5gr droge gist

Ik ben alleen nog niet helemaal tevreden:
- Wij houden niet zo van volkoren, dus meer volkorenmeel wil ik niet toevoegen, maar ik wel graag gezond brood. Zijn er andere soorten meel die lekker zijn?
- De korst is soms wat hard, daarom laat ik het brood ook eerst afkoelen. Heeft iemand tips op de korst zachter te maken?
- Nog wat luchtiger zou fijn zijn. Iemand tips?

Wat ik al heb geprobeerd:
- Glutenpoeder toevoegen, had geen effect (vitamine C is wellicht al voldoende)
- Roggemeel ipv volkorenmeel. Lekker qua smaak, wel minder luchtig

Marijn
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Recept/tip gezocht: lekker, luchtig en gezond

Bericht door Levinebaktbrood »

Beate Marijn, welkom op het forum. Het is gebruikelijk dat nieuwe leden zich eerst voorstellen in de daarvoor bestemde rubriek voor dat ze vragen gaan stellen. Wil je dat alsnog even doen?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
digisolid
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: di 19 jun 2018, 22:33

Re: Recept/tip gezocht: lekker, luchtig en gezond

Bericht door digisolid »

Levinebaktbrood schreef: wo 20 jun 2018, 11:09 Het is gebruikelijk dat nieuwe leden zich eerst voorstellen in de daarvoor bestemde rubriek voor dat ze vragen gaan stellen.
Dat wist ik niet en heb ik nu natuurlijk direct gedaan

Bedankt
Plaats reactie