Mijn eerste witbrood
Geplaatst: za 05 mei 2018, 09:43
Gisteren voor het eerst een broodje gebakken volgens Levine haar site, Witbrood 5.
Alleen heb ik haar in mijn BBM Inventum BM55 gebakken.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl ... ood-5.html
Ingrediënten:
500 gr. gezeefde patentbloem van Dirk
- 1 de beste (12% eiwit)
6,5 gr gedroogde gist
9 gr. Zout
30 gr. zachte roomboter
325 ml. volle houdbare melk 20°- 25°C
beetje citroensap
Ik heb eerst de melk (iets opgewarmd in de magnetron) de zout in het bakblik gedaan toen de gezeefde patentbloem erop, toen een kuiltje in het midden gemaakt, daar de gedroogde gist in gedaan en ietsjes toegedekt. In de hoeken heb ik het boter verdeeld en nog een paar druppeltjes verse citroensap.
Ik heb alles opgeschreven en goed afgewogen.
Het bakblik in de machine gezet, stekker erin en gekozen voor het programma Frans 2.
Omdat het kneed-programma langer is.
Na 3:40 uur het resultaat:
Ziet er goed uit maar toch ietsjes ingezakt tijdens het bakken, niet veel hoor... maar toch.
Een uurtje gewacht en toen het kontje eraf gesneden... het brood ziet er ook vanbinnen goed uit.
Kontje besmeerd met boter en belegd met lekkere jong kaas... mmmmm was het!
Ik ben er best een beetje blij mee!
Het volgende broodje die ik ga bakken, doe ik dan met 7 gr. gedroogde gist en de melk iets minder 300 ml en 2 kleine tabletjes vit. C. Misschien moet ik ook wel het programma aanpassen van Frans 3:40 uur naar gewoon Basis 3:00 uur.
Dan moet het lukken denk ik zo.
Of hebben jullie een betere oplossing? Ik hou me aanbevolen!
Foto 1.
https://photos.app.goo.gl/3kmLQ9HXh2y3uPVx2
Foto 2.
https://photos.app.goo.gl/28f9CFYOhOvLfIt12
Lieve bakgroetjes van Annelies :D,
Alleen heb ik haar in mijn BBM Inventum BM55 gebakken.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl ... ood-5.html
Ingrediënten:
500 gr. gezeefde patentbloem van Dirk
- 1 de beste (12% eiwit)
6,5 gr gedroogde gist
9 gr. Zout
30 gr. zachte roomboter
325 ml. volle houdbare melk 20°- 25°C
beetje citroensap
Ik heb eerst de melk (iets opgewarmd in de magnetron) de zout in het bakblik gedaan toen de gezeefde patentbloem erop, toen een kuiltje in het midden gemaakt, daar de gedroogde gist in gedaan en ietsjes toegedekt. In de hoeken heb ik het boter verdeeld en nog een paar druppeltjes verse citroensap.
Ik heb alles opgeschreven en goed afgewogen.
Het bakblik in de machine gezet, stekker erin en gekozen voor het programma Frans 2.
Omdat het kneed-programma langer is.
Na 3:40 uur het resultaat:
Ziet er goed uit maar toch ietsjes ingezakt tijdens het bakken, niet veel hoor... maar toch.
Een uurtje gewacht en toen het kontje eraf gesneden... het brood ziet er ook vanbinnen goed uit.
Kontje besmeerd met boter en belegd met lekkere jong kaas... mmmmm was het!
Ik ben er best een beetje blij mee!
Het volgende broodje die ik ga bakken, doe ik dan met 7 gr. gedroogde gist en de melk iets minder 300 ml en 2 kleine tabletjes vit. C. Misschien moet ik ook wel het programma aanpassen van Frans 3:40 uur naar gewoon Basis 3:00 uur.
Dan moet het lukken denk ik zo.
Of hebben jullie een betere oplossing? Ik hou me aanbevolen!
Foto 1.
https://photos.app.goo.gl/3kmLQ9HXh2y3uPVx2
Foto 2.
https://photos.app.goo.gl/28f9CFYOhOvLfIt12
Lieve bakgroetjes van Annelies :D,