Er waren twee potjes :
-eentje met Rode rijst (Khao Deng) en ronde Zilvervliesrijst.
Alles heel fijn gemalen met een gewone koffiemolen, maar met rusttijden om de meeltemperatuur laag te houden.
Bij deze zuurdesem heb ik bij de allereerste begin 2 gram van mijn gewone roggedesem gebruikt om op te starten.
Daarna 5 gr rijstdesem + 7,5 gr rode rijst +12,5 gr Ronde zilvervliesrijst + 15 gram water.
-eentje met Rijst volkorenmeel. Deze is dan helemaal zelfstandig opgestart na drie dagen, zonder hulp van een starter.
Onderhoud : 5 gr rijstdesem + 17,5 gr Rijst volkorenmeel+ 15 gram water.
We zijn nu meer dan twee weken verder en ik heb de twee potjes samengevoegd.
Voorlopig met 5 gr desem van elk potje + 7,5 gr rode rijst +12,5 gr Ronde zilvervliesrijst + 10 gr Rijst volkorenmeel + 20 gr water.
De desem heet Hachiko. :-)

P.S. : de datum is de "geboortedatum".