Pagina 1 van 1

Tips voor desembrood in broodbakmachine

Geplaatst: di 15 dec 2020, 10:41
door freekv
We zouden ons graag toeleggen op zuurdesembrood maar vooralsnog bakken wij ons brood in een panasonic broodbakmachine. Ik ga er van uit dat de meesten onder jullie desembroden in een echte broodbakoven of conventionele oven bakken. We zijn op zoek naar een instapset van broodoven + kneder maar we nemen onze tijd om dat gerief te zoeken. Onze conventionele oven houden we graag broodvrij omwille van een glutenintolerantie van onze dochter.

Vraag is dus of we toch al met desembrood kunnen beginnen in onze broodbakmachine en welke specifieke startertips jullie hiertoe voor ons hebben?

Re: Tips voor desembrood in broodbakmachine

Geplaatst: di 15 dec 2020, 10:44
door freekv
Ik ben nieuw op het forum en realiseer me bij verder zoekwerk dat ik bovenstaande vraag misschien beter in andere forumdeel had geplaatst (bakken in BBM). Indien moderator dat nodig acht, doe gerust. Ik ga mijn vraag voorlopig geen twee keer posten.

Re: Tips voor desembrood in broodbakmachine

Geplaatst: wo 16 dec 2020, 00:36
door Levinebaktbrood
Een broodbakmachine heeft vaste programma's en dat gaat als je met gist bakt prima. Desembrood heeft veel langere rijstijden, dat gaat niet in een broodbakmachine zonder allerlei fratsen uit te halen.

Re: Tips voor desembrood in broodbakmachine

Geplaatst: wo 16 dec 2020, 09:57
door Victory
Hallo Freek,

BBM ben ik qua bakken niet mee bekend. Wat ik wel weet is dat mensen de BBM soms alleen gebruiken voor een kneed programma en daarna de rest buiten de BBM doen. Staat ook als optie in Levine haar boeken.

Succes met dit nieuwe brood hoofdstuk 🙃

Re: Tips voor desembrood in broodbakmachine

Geplaatst: wo 16 dec 2020, 10:29
door freekv
Interessante optie - en leuke tip voor onder de kerstboom ;-)

Re: Tips voor desembrood in broodbakmachine

Geplaatst: vr 25 dec 2020, 11:58
door Bobbee
https://www.aeolus.nl/desembrood-bakken ... akmachine/

Hier iemand die het met de bbm voor elkaar heeft gekregen.