Zelf desem bakken

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lizelotte
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 18 sep 2017, 09:04

Zelf desem bakken

Bericht door Lizelotte »

Hallo allemaal,

Ik heb het advies gekregen om zelf brood te gaan bakken met desem omdat dit gezonder zou zijn.
Nou heb ik nog nooit desem gemaakt, en als ik oma's recept lees snap ik er nog niet echt veel van.
Kan iemand mij opweg helpen?
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Zelf desem bakken

Bericht door lekkermelig »

Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Lizelotte
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 18 sep 2017, 09:04

Re: Zelf desem bakken

Bericht door Lizelotte »

Oh ja, ik ben Lizelotte, mijn zoontje verdraagd normaal brood niet zo goed, daarom ben ik zelf aan het bakken.
Wat wel redelijk gaat, maar nu om desem te bakken is toch heel wat anders
Gebruikersavatar
Lizelotte
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 18 sep 2017, 09:04

Re: Zelf desem bakken

Bericht door Lizelotte »

Ik heb voedingsadvies gekregen van een foodcoach die zegt dat volkorenbrood niet goed opneembaar is als het geen desem is. Nou heb rondgesurft en geprobeerd een desemcultuur te maken wat ook wel aardig gelukt is, dacht ik. Maar een brood er van bakken lukt nog niet echt.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Zelf desem bakken

Bericht door lekkermelig »

Ok, de desem is er al, dus nu nog de goede recepten....
De site van levine staat er vol mee, ook met desem recepten. Weekendbakery heeft er ook een hele stel met goede uitleg, en zelf heb ik ook wel een favoriet die ik hier ooit op het forum gezet heb, dat is min of meer ons standaard brood.
viewtopic.php?f=40&t=1701&hilit=desem&start=75#p27129

Het is niet makkelijk om er achter te komen waarom iemand bepaald brood slecht verdraagt, maar ik hoor regelmatig dat mensen desem beter verdragen. Als je dan toch zo op zoek ben zou je ook nog kunnen kijken of je biomeel wil gebruiken, daar zitten helemaal geen toevoegingen meer in. Of je probeert eens wat met spelt, alhoewel dat iets lastiger bakken is.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie