Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Jan Pieter vd Plaats »

Afbeelding

Ik denk dat het deeg te nat was, want het zakje aardig in na het lossen uit het mandje op de bakplaat.

Het rijzen ging goed, het vouwen ging goed, wel aardig plakkerig deeg, dus olie gebruikt.

Nog maar eens proberen, maar het is wel heel intensief hoor, deze. Pfff een dag mee bezig. [emoji57]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Jim
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Jim »

Hoe lang heb je ze gebakken? Ze zien er nogal bleekjes uit.
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Levinebaktbrood »

Het vochtgehalte van dit deeg is 69%. Dat levert een beetje plakkerig deeg op (en deeg mag best plakken, veel mensen vinden dat eng ^)^). Door het deeg een aantal keren te vouwen wordt het beter handelbaar.

Als het deeg uitzakt als je het uit de rijsmandjes lost dan heb je het waarschijnlijk ook te lang laten rijzen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Jan Pieter vd Plaats »

Jim schreef:Hoe lang heb je ze gebakken? Ze zien er nogal bleekjes uit.
Drie kwartier


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Jan Pieter vd Plaats
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 29 jan 2017, 23:43

Re: Sue's volkorenbrood, eerste keer, niet helemaal gelukt.

Bericht door Jan Pieter vd Plaats »

Levinebaktbrood schreef:Het vochtgehalte van dit deeg is 69%. Dat levert een beetje plakkerig deeg op (en deeg mag best plakken, veel mensen vinden dat eng ^)^). Door het deeg een aantal keren te vouwen wordt het beter handelbaar.

Als het deeg uitzakt als je het uit de rijsmandjes lost dan heb je het waarschijnlijk ook te lang laten rijzen.

Heeft 5 kwartier gerezen, bijna verdubbeld in die tijd.

Maar goed, eerste deeg op deze manier, totaal geen referentie, dus we zullen zien wat er een andere keer gebeurd. Ik heb trouwens een rogge-bloemdesem gebruikt en geen volkoren, dan kan het ook zijn.

Ik heb nu een volkoren speltdesem bijna klaar dus komend weekend wellicht nog een poging.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Plaats reactie