Scheuren in deegkorst

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Brood van de Haan
Gaat de goede kant op
Berichten: 64
Lid geworden op: do 14 jul 2016, 16:39
Locatie: Veluwe
Contacteer:

Scheuren in deegkorst

Bericht door Brood van de Haan »

Na de narijs hebben mijn deegjes wel eens scheuren in de deegkorst. Ze zijn dan vaak ook ingezakt. Gelukkig komen ze er in de oven weer prima bovenop, alleen zien ze er minder mooi uit. Vooral met maanzaad zijn is het 'uitrekken' van het deeg goed zichtbaar.

Mijn vermoede is te korte bankrust, of te strak vormen. Wat denken jullie dat de oorzaak hiervan is?
Brood dat leeft doet er toe.
Gebruikersavatar
Troela
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
Locatie: Amsterdam

Re: Scheuren in deegkorst

Bericht door Troela »

Een foto zou helpen denk ik
Bear Teddy en gewone oven
Te Amsterdam
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Scheuren in deegkorst

Bericht door Ballie »

Inderdaad zou een plaatje bij het verhaal wonderen kunnen doen. Maar in eerste instantie zou ik zeggen: "Overrijs"!
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Scheuren in deegkorst

Bericht door Levinebaktbrood »

Inzakken betekent overrijs. Scheuren in het deeg kunnen ontstaan bij te warm deeg.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie