Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Alles over desem
Gebruikersavatar
Door Rudolf
#61252
Afbeelding

Mijn broodbakactiviteiten waren tot stilstand gekomen nadat mijn desem in de zomer was overleden. Ik ben weer opnieuw begonnen, desem gemaakt met spelt en heb dit speltbroodje gebakken.

Luxeprobleem; mijn spelt van speltmeel is nogal actief. Zelfs in de koelkast is het binnen een halve dag verdubbeld. Heeft iemand die ervaring ook?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door mbeen79
#61258
dan denk ik dat je erg actief Spelt hebt (wat ze goede oogst noemen, maar daar heb je voor desem niks aan) dat een potente gisting cq rijskracht heeft. Kan er aan liggen dat het bijvoorbeeld erg veredeld is.
Gebruikersavatar
Door Rudolf
#61267
mbeen79 schreef:en is je huis erg vochtig ondanks de afgelopen temperaturen?
Het is hier niet bijzonder vochtig, 55% relatieve luchtvochtigheid.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Rudolf
#61268
Een zak nieuw speltmeel is al even actief. Ik ga op ziek naar speltbloem. Ik heb de ervaring bij tarwe dat bloem minder actief is dan meel.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Bakken in een houtoven

Wow, wat een productie! :2th:

Gevaar voor overkneden?

Ik ben vaak met 10 minuten erg tevreden Koos.. dat[…]

Project desem

De rotan rijsmandjes hebben Hongkong verlaten en k[…]

Werkwijze gekiemde zaden

Ontkiemen zaden ook als je ze in de koelkast bewaa[…]