hoi, ik heb meerdere recepten bekeken en het valt me op dat de tijd tussen stretch and fonds enorm kan verschillen, alsmede de hoeveelheid s&f.
kan iemand me daar meer over vertellen?
ook wordt vaak: kamertemperatuur vermeld.
Wat is dat (nu we allemaal minder stoken)? is dat een manier om 21 graden te zeggen, of kijk je naar het deeg: gaat langzamer als t kouder is?
dank!
hoeveel tijd tussen stretch and folds en kamertemperatuur
- laincha
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 78
- Lid geworden op: zo 14 feb 2016, 10:32
hoeveel tijd tussen stretch and folds en kamertemperatuur
Enthousiast amateur
- dominic
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: ma 27 nov 2017, 18:33
Re: hoeveel tijd tussen stretch and folds en kamertemperatuur
Uit ervaring doe ik mijn S&F ongeveer om de 20 minuten.
Belangrijk is dat je even in je deeg port om te weten hoeveel spanning er op zit. Als die verminderd is kan je gerust tot S&F overgaan.
Belangrijk is dat je even in je deeg port om te weten hoeveel spanning er op zit. Als die verminderd is kan je gerust tot S&F overgaan.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: hoeveel tijd tussen stretch and folds en kamertemperatuur
Aantal s&F hangt af van hoelang je al gekneed hebt, hoe intensief en hoe het deeg zich gedraagt. Bij verminderde spanning idd vouwen, maar ook weer niet te laat in je bulkrijs.
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl