zachtere zijkant
Geplaatst: zo 21 nov 2021, 15:37
Dag allemaal,
Regelmatig heb ik bij een brood een wat zachtere zijkant, zo'n beetje op 1/3 van de onderkant van het brood. Deze week ook weer bij het heerlijke bruine desembrood van Levine. De korst is overal mooi krokant en knapperig, behalve op deze strook bij het linker brood. Op de foto is te zien dat de korst daar gewoon ingeduwd kan worden. Bij het brood rechts op de foto was de korst wel helemaal knapperig, terwijl ze gelijk gebakken zijn. De broden zijn ook goed gaar en de boven- en onderkant zijn prima.
Heeft iemand enig idee waar dit door zou kunnen komen? Ik bak op herbruikbaar "bakpapier" op een bakplaat, met een bakvorm water op een andere bakplaat die op de onderste richel staat en die na 20 minuten verwijderd wordt.
Alvast dank voor het lezen en het reageren.
Regelmatig heb ik bij een brood een wat zachtere zijkant, zo'n beetje op 1/3 van de onderkant van het brood. Deze week ook weer bij het heerlijke bruine desembrood van Levine. De korst is overal mooi krokant en knapperig, behalve op deze strook bij het linker brood. Op de foto is te zien dat de korst daar gewoon ingeduwd kan worden. Bij het brood rechts op de foto was de korst wel helemaal knapperig, terwijl ze gelijk gebakken zijn. De broden zijn ook goed gaar en de boven- en onderkant zijn prima.
Heeft iemand enig idee waar dit door zou kunnen komen? Ik bak op herbruikbaar "bakpapier" op een bakplaat, met een bakvorm water op een andere bakplaat die op de onderste richel staat en die na 20 minuten verwijderd wordt.
Alvast dank voor het lezen en het reageren.