Pagina 1 van 1

zachtere zijkant

Geplaatst: zo 21 nov 2021, 15:37
door Toniabaktweer
Dag allemaal,

Regelmatig heb ik bij een brood een wat zachtere zijkant, zo'n beetje op 1/3 van de onderkant van het brood. Deze week ook weer bij het heerlijke bruine desembrood van Levine. De korst is overal mooi krokant en knapperig, behalve op deze strook bij het linker brood. Op de foto is te zien dat de korst daar gewoon ingeduwd kan worden. Bij het brood rechts op de foto was de korst wel helemaal knapperig, terwijl ze gelijk gebakken zijn. De broden zijn ook goed gaar en de boven- en onderkant zijn prima.

Heeft iemand enig idee waar dit door zou kunnen komen? Ik bak op herbruikbaar "bakpapier" op een bakplaat, met een bakvorm water op een andere bakplaat die op de onderste richel staat en die na 20 minuten verwijderd wordt.

Alvast dank voor het lezen en het reageren.

Re: zachtere zijkant

Geplaatst: ma 22 nov 2021, 09:09
door Vitamine C
Bak je de broden tegelijk? Dan liggen ze misschien te dicht bij elkaar.

Re: zachtere zijkant

Geplaatst: ma 22 nov 2021, 12:22
door Toniabaktweer
Dank je voor de reactie. Het rare is dat het maar bij 1 brood is, het andere is overal knapperig. Soms gebeurt het ook als ik maar 1 brood bak.

Re: zachtere zijkant

Geplaatst: ma 22 nov 2021, 13:46
door Houtvogel
Is de oven overal even heet? Mijn vorige oven brandde niet overal gelijkmatig. Aan de ene kant van de oven waren de broodjes een stuk lichter dan aan de andere kant.

Re: zachtere zijkant

Geplaatst: ma 22 nov 2021, 15:07
door hjeverts
Draai mijn broden altijd om om een enigzins gelijke bruining te krijgen in mijn kleine heteluchtoven.

Mogelijk heeft het omdraaien van het brood halverwege de baktijd ook effect bij jou daar veel ovens niet overal even heet zijn.

Re: zachtere zijkant

Geplaatst: do 25 nov 2021, 14:12
door Toniabaktweer
Dank allemaal voor het meedenken, ik ga het omdraaien proberen.