pistolets uit de oven - diepvriesproblemen
Geplaatst: vr 14 mei 2021, 08:15
Beste allemaal
Ik heb een probleem waar ik behoorlijk mee worstel
Als ik bak, bvb pistolets, dan bak ik er natuurlijk meer dan ik nodig heb op dat moment
Ik vries ze dan ook in
En dit is geen succes eigenlijk
Als ik ze volledig afgebakken invries, uit de vriezer neem, ze laat ontdooien en afbak, dan lost de bovenste "pel" van de pistolet en dat is niet echt aangenaam (heeft blijkbaar iets met krimp te maken)
Als ik ze half afbak en invries, uitneem en ingevroren afbak, gebeurt dit niet, maar dan krijg is ze niet lekker bruin
Wat is nu eigenlijk de juiste procedure... of lukt het sowieso niet met pistolets (als ik een ovenkoek afbak is deze perfect, maar daar hoef ik natuurlijk geen krokant korstje)
Hetzelfde met (zelfgemaakte) gerezen bladerdeeg voor croissants bvb.... als ik ze uit de diepvries haal de avond voor ik ze afbak, gaan die nauwelijks rijzen... ik let me wijsmaken dat je eigenlijk meer gist moet gebruiken als je ze invriest, en dat je ze ook niet te lang in de vriezer moet houden want dat je gist dood is na 3 weken
Enfin... de relatie met mij en de diepvries zit op een laag pitje.... wie helpt er ons uit?
Bedankt
JP
Ik heb een probleem waar ik behoorlijk mee worstel
Als ik bak, bvb pistolets, dan bak ik er natuurlijk meer dan ik nodig heb op dat moment
Ik vries ze dan ook in
En dit is geen succes eigenlijk
Als ik ze volledig afgebakken invries, uit de vriezer neem, ze laat ontdooien en afbak, dan lost de bovenste "pel" van de pistolet en dat is niet echt aangenaam (heeft blijkbaar iets met krimp te maken)
Als ik ze half afbak en invries, uitneem en ingevroren afbak, gebeurt dit niet, maar dan krijg is ze niet lekker bruin
Wat is nu eigenlijk de juiste procedure... of lukt het sowieso niet met pistolets (als ik een ovenkoek afbak is deze perfect, maar daar hoef ik natuurlijk geen krokant korstje)
Hetzelfde met (zelfgemaakte) gerezen bladerdeeg voor croissants bvb.... als ik ze uit de diepvries haal de avond voor ik ze afbak, gaan die nauwelijks rijzen... ik let me wijsmaken dat je eigenlijk meer gist moet gebruiken als je ze invriest, en dat je ze ook niet te lang in de vriezer moet houden want dat je gist dood is na 3 weken
Enfin... de relatie met mij en de diepvries zit op een laag pitje.... wie helpt er ons uit?
Bedankt
JP