Aparte degen
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 00:21
Een dubbelop vraag, maar bijna hetzelfde.
1. Stel dat ik maar een vrij klein deeg in een keer kan maken, terwijl ik meer ruimte heb in de oven. Dus ik zou dan graag een tweede deeg willen maken.
Vraag: kan ik deze 2 degen gewoon door elkaar mengen? Ik zit zelf te denken om het eerste deeg even in de koelkast te zetten. Daarna te mengen. Kan dat?
2. Onlangs heb ik zelf tarwemout gemaakt. Lijkt positief te werken, maar dat weet je pas zeker als je een recept met en zonder ga testen. Ook hier zou ik weer denken, doe het 1e deeg in de koelkast. Maak het 2e deeg. Met eventueel hetzelfde idee voor een 3e deeg. Daarna alles tegelijk verwerken. Waarschijnlijk is het beter om alles achter elkaar af te werken, bedenk ik ook. Mogelijk heeft een deeg met 2% tarwemout een snellere rijs dan de 0%. En dan zit ik alsnog met de problemen.
Wat zal ik doen?
Wie denkt mee?
1. Stel dat ik maar een vrij klein deeg in een keer kan maken, terwijl ik meer ruimte heb in de oven. Dus ik zou dan graag een tweede deeg willen maken.
Vraag: kan ik deze 2 degen gewoon door elkaar mengen? Ik zit zelf te denken om het eerste deeg even in de koelkast te zetten. Daarna te mengen. Kan dat?
2. Onlangs heb ik zelf tarwemout gemaakt. Lijkt positief te werken, maar dat weet je pas zeker als je een recept met en zonder ga testen. Ook hier zou ik weer denken, doe het 1e deeg in de koelkast. Maak het 2e deeg. Met eventueel hetzelfde idee voor een 3e deeg. Daarna alles tegelijk verwerken. Waarschijnlijk is het beter om alles achter elkaar af te werken, bedenk ik ook. Mogelijk heeft een deeg met 2% tarwemout een snellere rijs dan de 0%. En dan zit ik alsnog met de problemen.
Wat zal ik doen?
Wie denkt mee?