Zelf afbak stokbrood maken

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Zelf afbak stokbrood maken

Bericht door WesleyNL »

Ik lees voor brood verschillende opties.
- Brood bakken voor 2/3 van de tijd
- brood bakken op de voorgeschreven tijd op 150-160 graden
- brood bakken en stoppen wanneer het een kleurtje krijgt.
- brood helemaal bakken en oppiepen

Maar hoe kun je stokbrood voorbakken en later afbakken?
Het liefst bak ik het brood later af in +/- 10 minuten.

Alvast bedankt voor de info.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
baszdoove

Re: Zelf afbak stokbrood maken

Bericht door baszdoove »

Ik zou de laatste optie doen, zo licht afbakken bevalt mij niet heel goed. Heb ook het idee dat de ovenrijs dan wat minder is.

Dus mijn voorkeur helemaal afbakken en later weer even de oven in om op te warmen/knapperig te maken.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Zelf afbak stokbrood maken

Bericht door Levinebaktbrood »

Helemaal afbakken, maar niet te donker. Als je het wilt eten ± 5 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie