Grote “gatenkaas”

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Grote “gatenkaas”

Bericht door Frens »

Ik zie de laatste tijd zoveel brood voorbij komen en wat me dan opvalt dat erbij sommige het kruim zulke grote gaten vertoond waar je soms een duim door kan steken. :D Is dat normaal of heeft het ook met het soort/type brood te maken? Dacht altijd dat het kruim altijd mooi gelijkmatig verdeelde luchtgaatjes moest hebben! Anders is het deeg toch niet goed doorgeslagen, niet?!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Grote “gatenkaas”

Bericht door Vitamine C »

Ligt eraan wat voor brood je maakt melkbrood/ wit brood (bus)wil je fijne kruim dus met deegroller. Artisnaal brood vind ik mooier met grover kruim/ open structuur.
Plaats reactie