Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Gebruikersavatar
Door Zelfbroodbakken2015
#58800
Ik zie geregeld broodrecepten die meerdere voordegen hebben ( bijvoorbeeld een desem voordeeg in combinatie met een poolish en een biga ). Ik kan echter nergens verhoudingen vinden.
Mijn vragen zijn:
1. Weet iemand de percentages die je moet hanteren als je verschillende voordegen werkt? ( bijvoorbeeld 20% desem; 30 % poolish en 50% einddeeg );
2. Bereken je de percentages op basis van het totale deeg? Lijkt mij logisch maar is dat zo?
3. Waar kan ik daarover meer informatie vinden?
Aanbieding

Staat er op sinds 14 januari 2018

Potas om rijs te versterken.

Potas (pot-as) is een mengsel van zouten dat hoofd[…]

Mijn eerste boek van Levine ontvangen.

Dank Ben voor de complimenten :grin:

Brood van Gerrit

LICHT BRUIN TARWE TIJGERBROOD http://a65.tinyp[…]