baguette bakvorm

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
guy turf
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: do 20 apr 2017, 02:27

baguette bakvorm

Bericht door guy turf »

hallo iedereen,
ik heb een stainless steel geperforeerde baguette pan gekocht, voor 4 baguettes, maar na het bakken is het brood moeilijk van de vorm te krijgen, wat moet ik daarvoor doen? (ik bak voltarwe zuurdesem en wil geen bak papier gebruiken)
Hartelijk dank bij voorbaat.
Guy
Bangkok
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: baguette bakvorm

Bericht door Bioloogje »

Ik zou de vorm inkwasten met wat olie of gesmolten boter. Geen olijfolie gebruiken; dat wil het probleem juist nog wel eens verergeren.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
PatrickD
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
Locatie: Arnhem

Re: baguette bakvorm

Bericht door PatrickD »

Wat Annelies al zei.

Of de bakplaat voorverwarmen in de oven, dan de stokbroden op de warme plaat schieten.
Plaats reactie