Stomen voor brood bakken

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maysun
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: za 18 feb 2017, 16:03

Stomen voor brood bakken

Bericht door Maysun »

Je kunt heb ik begrepen twee bakjes gebruiken met daarin steentjes of schroeven om daarover water te gieten om stoom te krijgen bij het brood bakken.

Maar weet iemand of dit ook veilig kan met van die porseleinen balletjes die je hebt voor blind bakken? Met andere woorden, of die balletjes niet uit elkaar gaan spatten?

Op sommige sites staat dat ook dat dit uit elkaar spatten kan gebeuren bij gewoon grind of kiezels, dus nu dacht ik aan die porseleinen balletjes die ik toch al in huis heb...
Gebruikersavatar
Troela
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
Locatie: Amsterdam

Re: Stomen voor brood bakken

Bericht door Troela »

Ik heb eerlijk gezegd geen idee, maar ik zou het zelf niet doen.
Zelf gebruik ik alleen een laag metalen schaaltje of een plantenspuit
Bear Teddy en gewone oven
Te Amsterdam
Gebruikersavatar
john-b-bak
Deegkneder
Berichten: 103
Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27

Re: Stomen voor brood bakken

Bericht door john-b-bak »

Ik gebruik gewoon een bakplaat op de bodem van de oven,onder de ovensteen.De oppervlakte is ruim voldoende om een forse dot stoom te vormen.
bak ze John
Plaats reactie