deeg pissaladiere
deeg pissaladiere
Kan ik de deeg voor de pissaladiere van Levine nú (rond de middag) maken en pas rond zessen vanavond gebruiken? Ik moet weg vanmiddag.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: deeg pissaladiere
Deeg voor pizza achtige dingen kan je ruim van te voren maken, maar dan moet je het wel in de koelkast zetten.
Moet je wel voor etenstijd nog wat tijd overhebben, want het deeg moet wel weer de koelkast uit, en misschien nog een beetje op temperatuur komen en wat door rijzen.
Voor pizza maak ik mijn deeg altijd de avond van te voren, maak er bollen van, stop die in een plastic zak of bak met een beetje olie, en doe ze direct in de koelkast. Meestal haal ik ze dan een uur van te voren eruit, dan heb je mooi soepel deeg als je wilt gaan bakken. Het is gewoon een beetje uitproberen, voor dit soort platte broden is de timing niet zo heel kritisch.
Wil
Moet je wel voor etenstijd nog wat tijd overhebben, want het deeg moet wel weer de koelkast uit, en misschien nog een beetje op temperatuur komen en wat door rijzen.
Voor pizza maak ik mijn deeg altijd de avond van te voren, maak er bollen van, stop die in een plastic zak of bak met een beetje olie, en doe ze direct in de koelkast. Meestal haal ik ze dan een uur van te voren eruit, dan heb je mooi soepel deeg als je wilt gaan bakken. Het is gewoon een beetje uitproberen, voor dit soort platte broden is de timing niet zo heel kritisch.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: deeg pissaladiere
Ik heb zojuist het deeg voor de pissaladiere in de kneder gedaan.
Daarna laat ik het uur tot anderhalf rijzen en dan? Leg ik het dan in de koelkast? Gewoon in zelfde kom?
Tot bv een uur anderhalf voor ik het ga maken?
Uur op temperatuur komen en een kwartier rusten op bakplaat?
Willen graag rond zessen eten.
Hoor het graag.
Jans
Daarna laat ik het uur tot anderhalf rijzen en dan? Leg ik het dan in de koelkast? Gewoon in zelfde kom?
Tot bv een uur anderhalf voor ik het ga maken?
Uur op temperatuur komen en een kwartier rusten op bakplaat?
Willen graag rond zessen eten.
Hoor het graag.
Jans
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: deeg pissaladiere
lekkermelig schreef: Moet je wel voor etenstijd nog wat tijd overhebben, want het deeg moet wel weer de koelkast uit, en misschien nog een beetje op temperatuur komen en wat door rijzen.
Voor pizza maak ik mijn deeg altijd de avond van te voren, maak er bollen van, stop die in een plastic zak of bak met een beetje olie, en doe ze direct in de koelkast. Meestal haal ik ze dan een uur van te voren eruit, dan heb je mooi soepel deeg als je wilt gaan bakken. Het is gewoon een beetje uitproberen, voor dit soort platte broden is de timing niet zo heel kritisch.
Wat voor informatie mis je nu dan nog?? Zeker bij dit warme weer zou ik de zaak niet lang buiten de koelkast laten rijzen als je de boel wil vertragen.Janny schreef:Daarna laat ik het uur tot anderhalf rijzen en dan? Leg ik het dan in de koelkast? Gewoon in zelfde kom?
Tot bv een uur anderhalf voor ik het ga maken?
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: deeg pissaladiere
Half uur uit koelkast ivm wRme weer, lucht er uit, kwartier rust en..... opmaken en bakken en smullen!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: deeg pissaladiere
Lekker Janny :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Re: deeg pissaladiere
Héél erg lekker! We dachten ' stukje voor morgen' maar nee hoor, alles op!
En.... lekkerder dan die van mijn schoonzusjes! :G Vinden wij....
Precies het recept gevolgd en lekkere tomaten genomen.
Mijn kasje zit vol tomaten, als die rijp zijn weet ik wat ik er mee moet.
Kleinkinderen komen morgen, hartige broodjes proberen, het zijn geen zoetekauwen.
Mooi weekend gewenst!
En.... lekkerder dan die van mijn schoonzusjes! :G Vinden wij....
Precies het recept gevolgd en lekkere tomaten genomen.
Mijn kasje zit vol tomaten, als die rijp zijn weet ik wat ik er mee moet.
Kleinkinderen komen morgen, hartige broodjes proberen, het zijn geen zoetekauwen.
Mooi weekend gewenst!