losse rozijnen

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hans0166
Deegkneder
Berichten: 100
Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 14:17
Locatie: Tholen

losse rozijnen

Bericht door Hans0166 »

ik vermoed dat het met kneden, of tenminste techniek te maken heeft:)

eergisteren heb ik een rozijnenbrood gebakken, op het oog en smaak prima gelukt, alleen lijkt het alsof de rozijnen allemaal los in het brood zitten, en bij het snijden valt alles op het snijvlak eruit.
Iemand misschien een tip om dit te voorkomen?...of wat ik fout gedaan kan hebben?
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: losse rozijnen

Bericht door Levinebaktbrood »

Hoe heb je ze erdoor gekneed?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Hans0166
Deegkneder
Berichten: 100
Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 14:17
Locatie: Tholen

Re: losse rozijnen

Bericht door Hans0166 »

ik hebt de rozijnen erdoor gevouwen

deeg uitgerold, rozijnen erop en als bij het doorslaan gevouwen
dit een paar keer herhaald
Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 467
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: losse rozijnen

Bericht door stillekracht »

Had je de rozijnen wel geweld? Zo niet dan ontrekken ze vocht aan het deeg waardoor ze los komen te zitten.
Gebruikersavatar
Hans0166
Deegkneder
Berichten: 100
Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 14:17
Locatie: Tholen

Re: losse rozijnen

Bericht door Hans0166 »

ik heb dit recept gevolgd, alleen gehalveerd en alleen donkere rozijnen, inclusief de aanwijzingen :) http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... brood.html
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: losse rozijnen

Bericht door Levinebaktbrood »

Je moet wel zorgen dat de rozijnen "vast" in het deeg komen. Dus deeg goed uitdrukken of uitrollen met deegroller en dan weer vouwen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: losse rozijnen

Bericht door bakplaat »

Ben niet zo van het 'rollen en vouwen' maar ja...wie ben ik ;B Het gemakkelijkste vind ik zelf toch om de vulling door het deeg te kneden,
nooit anders geleerd en gedaan. :D,

Na een eerste rijs sla ik het deeg door en werk ik er de vulling handmatig doorheen,door er steeds met beide handen een stuk af te knijpen en er weer bovenop te leggen. Zo wordt de vulling geleidelijk en grondig met het deeg vermengd en kan het verder afgewerkt worden.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Kik hier voor de hele Fotoserie, over het bakken van mijn Krente/rozijnenbrood/bollen.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
freggel33
Deegroller
Berichten: 308
Lid geworden op: zo 29 sep 2013, 19:09
Locatie: In het midden van het land

Re: losse rozijnen

Bericht door freggel33 »

stillekracht schreef:Had je de rozijnen wel geweld? Zo niet dan onttrekken ze vocht aan het deeg waardoor ze los komen te zitten.
Helemaal gelijk, Stille kracht!

Paul
Ik hou wel van een goeie bui....

Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15
Plaats reactie