Dag allemaal,
Regelmatig heb ik bij een brood een wat zachtere zijkant, zo'n beetje op 1/3 van de onderkant van het brood. Deze week ook weer bij het heerlijke bruine desembrood van Levine. De korst is overal mooi krokant en knapperig, behalve op deze strook bij het linker brood. Op de foto is te zien dat de korst daar gewoon ingeduwd kan worden. Bij het brood rechts op de foto was de korst wel helemaal knapperig, terwijl ze gelijk gebakken zijn. De broden zijn ook goed gaar en de boven- en onderkant zijn prima.
Heeft iemand enig idee waar dit door zou kunnen komen? Ik bak op herbruikbaar "bakpapier" op een bakplaat, met een bakvorm water op een andere bakplaat die op de onderste richel staat en die na 20 minuten verwijderd wordt.
Alvast dank voor het lezen en het reageren.
zachtere zijkant
- Toniabaktweer
- Jongste bediende
- Berichten: 36
- Lid geworden op: za 10 jul 2021, 14:11
- Locatie: Amersfoort
zachtere zijkant
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Ik kneed (nog) met een Kenwood Chef Titanium en bak in een 60 cm Boretti oven.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: zachtere zijkant
Bak je de broden tegelijk? Dan liggen ze misschien te dicht bij elkaar.
- Toniabaktweer
- Jongste bediende
- Berichten: 36
- Lid geworden op: za 10 jul 2021, 14:11
- Locatie: Amersfoort
Re: zachtere zijkant
Dank je voor de reactie. Het rare is dat het maar bij 1 brood is, het andere is overal knapperig. Soms gebeurt het ook als ik maar 1 brood bak.
Ik kneed (nog) met een Kenwood Chef Titanium en bak in een 60 cm Boretti oven.
- Houtvogel
- Opboller
- Berichten: 175
- Lid geworden op: di 27 jul 2021, 09:21
Re: zachtere zijkant
Is de oven overal even heet? Mijn vorige oven brandde niet overal gelijkmatig. Aan de ene kant van de oven waren de broodjes een stuk lichter dan aan de andere kant.
Alles met de hand.
Pegrim-oven.
Pegrim-oven.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: zachtere zijkant
Draai mijn broden altijd om om een enigzins gelijke bruining te krijgen in mijn kleine heteluchtoven.
Mogelijk heeft het omdraaien van het brood halverwege de baktijd ook effect bij jou daar veel ovens niet overal even heet zijn.
Mogelijk heeft het omdraaien van het brood halverwege de baktijd ook effect bij jou daar veel ovens niet overal even heet zijn.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Toniabaktweer
- Jongste bediende
- Berichten: 36
- Lid geworden op: za 10 jul 2021, 14:11
- Locatie: Amersfoort
Re: zachtere zijkant
Dank allemaal voor het meedenken, ik ga het omdraaien proberen.
Ik kneed (nog) met een Kenwood Chef Titanium en bak in een 60 cm Boretti oven.