Pate fermentee

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Broodje74
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: do 18 mar 2021, 20:59

Pate fermentee

Bericht door Broodje74 » do 18 mar 2021, 21:03

Hallo allemaal! Ik begeef me ook op het pad van echt goed brood bakken. Ik ben net gestart met de kaiserbroodjes uit het boek Brood van Levine. Ik heb tot mijn schrik volkorenmeel ipv bloem gebruikt voor mijn pate fermentee. Is dit een probleem?

Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 136
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: Pate fermentee

Bericht door Peetje » do 18 mar 2021, 22:34

probleem lijkt me niet, het worden misschien iets andere broodjes. Volkoren kan meestal iets meer vocht opnemen, dus als je het deeg maakt misschien beetje extra vocht toevoegen...

succes!
Petra

Gebruikersavatar
Broodje74
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: do 18 mar 2021, 20:59

Re: Pate fermentee

Bericht door Broodje74 » vr 19 mar 2021, 09:15

Bedankt voor je antwoord!

Plaats reactie