Pagina 1 van 1

Inbranden

Geplaatst: za 23 mar 2013, 16:30
door Calimero
Ik heb in mijn buurt een winkel gevonden waar allerlei soorten bloem verkocht worden + ook nog allerlei materiaal voor de thuisbakker. Materiaal zoals: vet om in het brood te doen, gist, broodverbeteraar, allerlei taartvormen, suikergoed voor op de taarten, deegrollen, bakmatjes,...
Ik heb aan de winkeldame verteld dat ik een bakblik zocht om brood te bakken. Vertrekkende van 500 gram bloem, raadde ze mij een bakblik van 24 cm aan. Een bakblik van 25 cm (zoals hier op het forum aangeraden werd) had ze jammer genoeg niet.
Ik ben het momenteel aan het inbranden. Ik heb hier nog een vraag over.
Ik brand het in gedurende 30 minuten op 250 °C met zonnebloemolie

Moet dit procédé slechts 1X toegepast worden of moet ik dit meerdere malen na elkaar doen?

Re: Inbranden

Geplaatst: za 23 mar 2013, 16:44
door bakplaat
Als je het goed gedaan hebt Calimero,hoef je dit maar eenmalig te doen,30 minuten/250ºC. is lang genoeg.
Je broodbussen zullen er dan zo uitzien

Afbeelding

Je moet ze wel voor elk gebruik even invetten met een kwastje sla/zonnebloemolie en je bussen zullen op deze manier jarenlang mee kunnen. :2th:

Re: Inbranden

Geplaatst: za 23 mar 2013, 17:34
door Calimero
Het resultaat is dat de bodem een harde blinkende laag gekregen heeft. Op de zijwanden is het blinken iets minder uitgesproken.

Re: Inbranden

Geplaatst: za 23 mar 2013, 19:06
door Levinebaktbrood
Let er wel op dat niet alle blikken ingebrand hoeven te worden hè :o. Het ligt er maar aan van wat voor materiaal ze gemaakt zijn ....

Re: Inbranden

Geplaatst: za 23 mar 2013, 20:26
door Calimero
Levinebaktbrood schreef:Let er wel op dat niet alle blikken ingebrand hoeven te worden hè :o. Het ligt er maar aan van wat voor materiaal ze gemaakt zijn ....
Dank je wel voor je bezorgdheid! Ik had me hier al redelijk goed ingelezen op het forum en heb het voor de zekerheid ook nog eens in de winkel gevraagd.

Re: Inbranden

Geplaatst: za 23 mar 2013, 22:51
door Levinebaktbrood
Dan is het goed :G