Pizzasteen of staalplaat?

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Pizzasteen of staalplaat?

Bericht door WesleyNL »

Door een ongelukje is mn pizza steen gebroken..

Dat betekend dat we weer een excuus hebben om
Op zoek te gaan naar een ander product.
Ik was namelijk niet super tevreden over mn huidige.
Ik vond de bovenkant eigenlijk iets te grof.

Wat zouden jullie kiezen?

Een steen of staalplaat? (Dit aangezien het met steen juist de bedoeling is dat het vocht opneemt waardoor het deeg krokanter zou moeten worden?)

En eventueel nog welke? :-)

Alvast bedankt!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Pizzasteen of staalplaat?

Bericht door Levinebaktbrood »

Ohh en je had de steen toch pas? Dat de bovenkant grof is maakt toch niet uit? Maar maakt niks meer uit hij is toch stuk :shock:. Je kunt beter een stalen plaat kopen, die kan niet stuk :lol:

Ik heb een stalen plaat (al maanden) maar nog steeds niet gebruikt :?, moet hem eerst inbranden en dat vergeet ik steeds. Ik heb er wel hele goede verhalen over gehoord, vandaar dat ik hem gekocht heb. Ik heb hem bij Italiëplein.nl gekocht.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Pizzasteen of staalplaat?

Bericht door WesleyNL »

Ja, maar ik had hem tegen een kast gezet toen hij nog een beetje warm was gisteravond en vandaag tikte ik hem omver..

Ik vond de steen dusdanig grof dat ik zelfs contact met de winkel heb opgenomen om te vragen of het niet gewoon een steen was om een oven mee te bouwen.

Ik ben dus opzoek naar een andere of een alternatief.

Ik lees ook goede berichten over staalplaat en inderdaad, die valt niet stuk 😂
Maar die neemt dan geen vocht op terwijl een steen dat dan wel weer doet.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Pizzasteen of staalplaat?

Bericht door Rik59 »

Ik gebruik iets als dit... glad.. zeer tevreden...

https://www.hornbach.nl/shop/Tenneker-p ... tikel.html
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Pizzasteen of staalplaat?

Bericht door WesleyNL »

Die ziet er wel mooi uit ja.
Maar wel een beetje klein.

40x35 zou mooi zijn.
Ik merk dat het met 3 stokbroden best vrij krap is met een diepte van 30 cm
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Plaats reactie