Staalplaat

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Staalplaat

Bericht door Marionbakt » vr 03 apr 2020, 13:50

Ik heb een staalplaat besteld om op te bakken. Ik verwacht hem binnenkort. Wie heeft er ervaring mee?

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegroller
Berichten: 438
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Staalplaat

Bericht door Vitamine C » vr 03 apr 2020, 15:17

Ah waar heb je gekocht als ik vragen mag? Zoek er een voor koekjes ed.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 104
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Staalplaat

Bericht door RedYssel » vr 03 apr 2020, 16:34

Ga je deze met de oven voorverwarmen of wil je m koud gebruiken?. Met voorverwarmen kun je er prima brood op schieten!

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4885
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Staalplaat

Bericht door Levinebaktbrood » vr 03 apr 2020, 18:06

Ik heb hem al maanden in huis, nog niks mee gedaan :o

Vit C: ik heb hem hier gekocht, maar ik weet niet of je koekjes kan bakken op deze plaat.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegroller
Berichten: 438
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Staalplaat

Bericht door Vitamine C » vr 03 apr 2020, 21:35

Ah die is iets te dik, moet ca 2,5/3mm zijn. Maar bedankt voor de tip.

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: Staalplaat

Bericht door Marionbakt » za 04 apr 2020, 13:48

Ik heb hem via iemand op Faceboek in Duitsland besteld. Ik ga hem voorverwarmen zoals pizzasteen ( begreep dat dat 40 minuten moet ) en dan het brood erop schieten. Ik denk dat hij niet geschikt is om koekjes op te bakken. Ik zal een foto plaatsen als hij klaar is om op te bakken. Ik moet hem eerst inbranden met lijnzaadolie.

Gebruikersavatar
Joannes
Chef stoffer en blik
Berichten: 23
Lid geworden op: wo 25 mar 2020, 00:03

Re: Staalplaat

Bericht door Joannes » za 04 apr 2020, 18:34

RedYssel schreef:
vr 03 apr 2020, 16:34
Ga je deze met de oven voorverwarmen of wil je m koud gebruiken?. Met voorverwarmen kun je er prima brood op schieten!
Ik lees even mee omdat ik gisteren ook een aantal bakplaten voor mijn oven besteld heb. Leek me handig om de rijsmandjes buiten de oven op de bakplaat om te draaien en daarna de plaat met deeg op de steen te plaatsen. Voorverwamen kan dan op deze manier niet. Heeft het dan veel nadeel als ik de onverwarmde plaat met deeg in de oven schuif?
Gelet op de prijs zal het echter wel om dunne plaat gaan.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 104
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Staalplaat

Bericht door RedYssel » za 04 apr 2020, 19:13

Kwa bakken gaat het wel schelen ja!. Kan wel hoor maar dat is beter met bolletjes ipv krokant brood!.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4885
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Staalplaat

Bericht door Levinebaktbrood » zo 05 apr 2020, 03:53

Joannes schreef:
za 04 apr 2020, 18:34
RedYssel schreef:
vr 03 apr 2020, 16:34
Ga je deze met de oven voorverwarmen of wil je m koud gebruiken?. Met voorverwarmen kun je er prima brood op schieten!
Ik lees even mee omdat ik gisteren ook een aantal bakplaten voor mijn oven besteld heb. Leek me handig om de rijsmandjes buiten de oven op de bakplaat om te draaien en daarna de plaat met deeg op de steen te plaatsen. Voorverwamen kan dan op deze manier niet. Heeft het dan veel nadeel als ik de onverwarmde plaat met deeg in de oven schuif?
Gelet op de prijs zal het echter wel om dunne plaat gaan.
Je kunt een bakplaat niet vergelijken met een stalen plaat, compleet ander product. De staalplaat is een plaat die je net als een losse pizza-/broodbaksteen eerst goed heet moet laten worden. Uitstekend om vloerbroden op te bakken.

Deeg vanuit de rijsmandjes eerst op een koude bakplaat en dan de bakplaat op een steen zetten is best wel ongebruikelijk. Beter is het om het deeg direct op de hete steen te schieten.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: Staalplaat

Bericht door Marionbakt » za 11 apr 2020, 13:56

Mijn eerste brood gebakken op een staalplaat.
Na 5x inbranden.jpg
P3.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Plaats reactie