Nu ben ik momenteel aan het kijken om de (standaard bij de oven) geleverde bakplaat te vervangen voor 100% vlakke bakplaten. Zijn er mensen met ervaringen in dit soort alternatieven???
Welke materialen zijn hier voor uitermate geschikt en welke juist absoluut niet?
Alvast dank voor het meedenken.
Gr. Kees
Re: Alternatieve (vlakke) bakplaten
Geplaatst: do 16 nov 2017, 16:35
door Keesk
Nog even ter aanvulling:
Wilde eigenlijk de gedachte van Cees Holtkamp volgen maar weet niet of aluminium ook gebruikt zou kunnen worden voor brood(jes) en daarbij is het ook nog wel lastig verkrijgbaar.
Traanplaat is weer wat makkelijker te scoren maar weet niet of zoiets geschikt zou zijn.
Re: Alternatieve (vlakke) bakplaten
Geplaatst: di 21 nov 2017, 13:11
door Melinda
In de online winkel van Robèrt zijn de aluminium bakplaten ook te koop. Geen idee of ze duur zijn of niet. En of het handig is voor brood(jes) weet ik ook niet. Heb het voorrecht van een steenoven, dus vloerbroden en busbroden bak ik meestal daarin. Ook kleine broden (op de bijgeleverde bakplaat).
Maar zoals Cees Holtkamp zegt, voor koekjes is zo'n plaat wel handig.
Re: Alternatieve (vlakke) bakplaten
Geplaatst: di 21 nov 2017, 19:53
door Keesk
Voor broodjes lijkt het mij ook wel een uitkomst.
Inmiddels al een online adresje gevonden waar je gewoon de gewenste afmetingen door kunt geven en de platen worden op de gewenste maat geleverd.
Prijs valt ook wel mee, ben voor 2 platen van 45 x 32,5 iets van €30,- kwijt inclusief de verzendkosten.
Zullen van de week wel binnen komen, laat dan wel weten hoe ze er uit zien.
Re: Alternatieve (vlakke) bakplaten
Geplaatst: di 21 nov 2017, 20:03
door Koos de bakker
Ik heb bij de horeca groothandel bakplaten van blauwstaal gekocht. Afmetingen 40X60 cm. Deze platen zijn stevig en vlak en verdelen de temperatuur ook goed. Misschien iets voor jou in een ander formaat?