Pagina 1 van 1

Een goede rijskast heb je wellicht al in huis.

Geplaatst: za 19 aug 2017, 17:46
door Gebaxke
Een goede rijskast heb je wellicht al in huis.

Je vaatwasser!!

Als de vaatwasser klaar is kun je hem mooi gebruiken. Vaat eruit. Brood erin. Deur dicht.
De vaatwasser is dan nog warm en vochtig.

Als je geen vaat hebt gedraaid kun je hem ook gebruiken door er 1 of 2 liter kokend water in te gieten. Dan is hij ook klaar voor gebruik.

Zelf doe ik dit al jaren zo en dat werkt prima.
:2th:

Ik zeg proberen!

Re: Een goede rijskast heb je wellicht al in huis.

Geplaatst: zo 20 aug 2017, 14:22
door Bioloogje
[emoji106]

Re: Een goede rijskast heb je wellicht al in huis.

Geplaatst: zo 20 aug 2017, 18:31
door CarlaB
Van dit soort enorm praktische tips houd ik nu [emoji106][emoji106]Ga het uitproberen als dat toevallig eens zo uit komt. Of wat minder toevallig, dan stem ik de dingen op elkaar af [emoji851]


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Een goede rijskast heb je wellicht al in huis.

Geplaatst: ma 21 aug 2017, 22:37
door Haverbrood
kijk eens wat je oven doet als je alleen de onder verwarming element gebruik.
kans dat deze begint bij 20 / 25 graden. :?:

Re: Een goede rijskast heb je wellicht al in huis.

Geplaatst: di 22 aug 2017, 00:24
door Levinebaktbrood
Vind ik veel te veel gedoe en ik laat de vaatwasser altijd 's avonds of 's nachts draaien.

Ik zet deeg weleens in de oven met alleen het lampje aan en evt. een bakje kokend water erbij. Temperatuur is dan rond de 28 C, perfect dus.

Re: Een goede rijskast heb je wellicht al in huis.

Geplaatst: di 22 aug 2017, 08:43
door lekkermelig
Ik doe het wel eens zo
http://www.lekkermelig.nl/coole-rijskast-niets/

In feite is elk enigzins geisoleerde bak wel geschikt, zeker als je er een literfles heet water in zet of iets dergelijks hou je heel lang de warmte vast. Je kan redelijk zo redelijk lang de temperatuur vasthouden.
Mijn ervaring is dat een deeg van 2 kilo in twee uur tijd ook niet erg veel afkoelt als je keuken niet extreem koud is, het is nog veel belangrijker om je deeg op een goede begintemperatuur te hebben. Voor de vormrijs gebruik ik meestal houtpulp mandjes en die isoleren ook wel aardig.
Voor het echte precisie werk kan je ook het volgende doen
- een grote piepschuim doos kopen
- voor een tientje zelf een temperatuurcontroller in elkaar knutselen (STC-1000 kopen in CHINA)
OF een kant en klare Inkbird ITC-308, op amazon.de voor 35 euro
- plus reptielenmatje of warmtekabel.

Op deze manier kan je voor een paar tienjes een volledig gecontroleerde rijskast maken. Is wel handig als je echt heel precies wil werken met zuurdesem.
Maar eerlijk gezegd vind ik het zo nuttig dat ik het na een jaar nog steeds niet aangeschaft heb :-)

Wil