Pagina 1 van 1

bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Geplaatst: di 14 feb 2017, 20:29
door Phyl
hallo,

Voor t eerst desembrood gebakken in een blauwstaal blik. Vooraf ingebrand, 230 graden half uur, ingevet met geraffineerde kokosolie.
Zag er goed uit maar toen mijn brood eruit kwam zag ik dat de blikken helemaal onder de roestplekken zaten, na 1x!
Wat gaat er mis?

groet
phyl

Re: bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Geplaatst: di 14 feb 2017, 22:17
door Levinebaktbrood
Ik brand blikken voor de zekerheid altijd 2 x in. Ik weet ook niet zeker of kokosolie de juiste keuze is voor het inbranden. N het inbranden mag je bakblikken nooit meer afwassen, alleen schoonvegen.

Zag je de roestplekken direct nadat je brood uit het blik gelost had? Dat zou wel heel vreemd zijn. Ware het niet dat desem bakblikken kan aantasten.

Re: bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Geplaatst: di 14 feb 2017, 23:26
door Phyl
ja , was inderdaad direct toen ik het brood eruit haalde. Dus na het eerste gebruik. Inwerking van het zuur? zou kunnen.
Dan voortaan maar een bakpapiertje erin,...

Kokosolie gekozen omdat je je dat het hoogst mag verhitten....