bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Phyl
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 12:27

bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Bericht door Phyl » di 14 feb 2017, 20:29

hallo,

Voor t eerst desembrood gebakken in een blauwstaal blik. Vooraf ingebrand, 230 graden half uur, ingevet met geraffineerde kokosolie.
Zag er goed uit maar toen mijn brood eruit kwam zag ik dat de blikken helemaal onder de roestplekken zaten, na 1x!
Wat gaat er mis?

groet
phyl

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4675
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Bericht door Levinebaktbrood » di 14 feb 2017, 22:17

Ik brand blikken voor de zekerheid altijd 2 x in. Ik weet ook niet zeker of kokosolie de juiste keuze is voor het inbranden. N het inbranden mag je bakblikken nooit meer afwassen, alleen schoonvegen.

Zag je de roestplekken direct nadat je brood uit het blik gelost had? Dat zou wel heel vreemd zijn. Ware het niet dat desem bakblikken kan aantasten.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Phyl
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 12:27

Re: bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Bericht door Phyl » di 14 feb 2017, 23:26

ja , was inderdaad direct toen ik het brood eruit haalde. Dus na het eerste gebruik. Inwerking van het zuur? zou kunnen.
Dan voortaan maar een bakpapiertje erin,...

Kokosolie gekozen omdat je je dat het hoogst mag verhitten....

Plaats reactie