Pagina 1 van 1

Kernthermometer

Geplaatst: vr 07 jun 2013, 09:42
door lekkermelig
TigerManZ schreef:
Yvon777 schreef:ik zal eens kijken of ik ergens een oventhermometertje kan regelen. Blij dat ik het voor de rest goed heb gedaan (dank aan jouw blog :2th: )
Als je een Ikea in de buurt hebt dan hebben ze daar voor ongeveer € 8,- een prima thermometertje dat je ook als kerntemperatuurmeter of als kookwekker kunt gebruiken.
Zelf heb ik daar al veel plezier van gehad. Het is net zoiets als DEZE maar dan een stuk goedkoper :G

In kookwinkels (of bij de blokker) zijn er speciale oventhermometertjes te koop. Die bij de Blokker kost ook niet veel...
Je bedoelt deze denk ik http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20103016/
Heb ik ook, en werkt prima. Je moet soms wel even een paar seconden geduld hebben voor ie de juiste temperatuur aangeeft. Dat is meestal geen probleem, maar als je met een hete kraan je watertemperatuur aan het bijstellen bent reageert ie net ff aan de trage kant. Maar voor het meten van deegtemperatuur of kerntemperatuur van je brood is ie perfect, en als timer maakt ie zoveel lawaai dat de hele familie nu spontaan een hekel aan ikea gekregen heeft :rofl2:
Ze hebben nog wel meer handige goedkope dingen zoals een rekje om je brood af te koelen http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/30111087/ of deze hele grote rvs schalen die je prima voor deeg kan gebruiken http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/produ ... #/00057256

Tot zover dit sterblokje....

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: vr 07 jun 2013, 11:13
door Merlijn
lekkermelig schreef: Tot zover dit sterblokje....
:rofl: :rofl2:
Schuift het nog wat, die Ikea sponsering? :rofl:
Maar goed, het laat wel zien dat een redelijke digitale thermometer niet duur hoeft te zijn, kijk alleen uit voor de soorten die allen voor vlees zijn bedoeld, heb er hier een liggen omdat ik dacht dat alle thermometers gelijk waren :-( Die geeft dus afhankelijk van het soort gekozen vlees aan of het klaar is, en naar keuze rare-medium en welldone, daar heb je voor brood erg weinig aan.. Grr

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: vr 07 jun 2013, 15:28
door TigerManZ
Merlijn, dan heb je wel een luxe variant want die van de Ikea meet alleen de temperatuur....
Weet het meetbereik van deze thermometer niet, wellicht niet zo heel erg hoog omdat het een kerntemperatuurmeter betreft.
Denk niet dat het 220° in het brood wordt..... dan is de buitenkant allang verkoold :oops: :oops: :oops:

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: vr 07 jun 2013, 18:27
door bakplaat
TigerManZ schreef: Weet het meetbereik van deze thermometer niet, wellicht niet zo heel erg hoog omdat het een kerntemperatuurmeter betreft.
Heb er net even naar gekeken Han, dit nuttige 'Ikea instrumentje' meet temperaturen tot 250 ºC. is voor het alarmsignaal in te stellen per 1º
Dus niet alleen als kernthermometer te gebruiken,maar ook als oventhermometer. Het is volgens Ikea ook een 'bakthermometer'

Een voorbeeld: links op de foto staat de bereikte temperatuur 27 ºC ( zoals deegtemp.) en rechts de instelbare temperatuur 30 º C. die zodra deze bereikt is,van zich laat horen.

Afbeelding

En Wil het 'lawaai', zoals jij dat noemt, vind ik nog wel meevallen hoor.

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: za 08 jun 2013, 09:05
door TigerManZ
En Cor, bedankt voor de info.
Ik wist niet dat deze tot 250° kon.

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: za 08 jun 2013, 09:31
door Riet
Deze komt ook van Ikea vorig jaar gekocht maar die gaat niet verder dan 130 graden

Afbeelding

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: za 08 jun 2013, 11:55
door lekkermelig
Riet schreef:Deze komt ook van Ikea vorig jaar gekocht maar die gaat niet verder dan 130 graden

Afbeelding
Nou Cor, deze heb ik ook. Misschien maakt ie ander geluid? Of het is niet geschikt voor tere puber oortjes... ik vind het zelf ook nogal meevallen :rofl2:

Ik gebruik hem trouwens vooral om deegtemperatuur te meten, water en als timer, juist omdat je hem zo goed hoort. En heel af en toe om in een brood te steken, maar er zijn wel genoeg methoden om te bepalen of het gaar is.

Wil

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: za 08 jun 2013, 12:57
door Yvon777
Idd mooi brood, ziet perfect uit! :2th:
die thermometers zien er wel heel professioneel uit allemaal.
Maar kan zo'n rond oven thermometertje voor een amateurtje als ik ook? ;B
Afbeelding

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: za 08 jun 2013, 13:11
door Yvon777
TigerManZ schreef:In kookwinkels (of bij de blokker) zijn er speciale oventhermometertjes te koop. Die bij de Blokker kost ook niet veel...
Had deze reactie even over het hoofd gezien ;B :roll: maar die bedoel ik idd

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: za 08 jun 2013, 15:31
door papagena
Yvon777 schreef:Idd mooi brood, ziet perfect uit! :2th:
die thermometers zien er wel heel professioneel uit allemaal.
Maar kan zo'n rond oven thermometertje voor een amateurtje als ik ook? ;B
Afbeelding

Ik heb deze (gehad? of ligt ie ergens stof te verzamelen?).
Maar dit is het eerste apparaat wat ik echt niet snap.
Ik heb er met verbazing naar gekeken.
Dat ding van mij blijft constant rondjes draaien.
Misschien ligt het aan mij hoor maar het ging me wat boven de pet.
Uitleg is altijd fijn.

Re: Wat hebben we ervan gebakken

Geplaatst: zo 14 jun 2015, 16:43
door Soepkipje
bakplaat schreef:
TigerManZ schreef: Weet het meetbereik van deze thermometer niet, wellicht niet zo heel erg hoog omdat het een kerntemperatuurmeter betreft.
Heb er net even naar gekeken Han, dit nuttige 'Ikea instrumentje' meet temperaturen tot 250 ºC. is voor het alarmsignaal in te stellen per 1º
Dus niet alleen als kernthermometer te gebruiken,maar ook als oventhermometer. Het is volgens Ikea ook een 'bakthermometer'

Een voorbeeld: links op de foto staat de bereikte temperatuur 27 ºC ( zoals deegtemp.) en rechts de instelbare temperatuur 30 º C. die zodra deze bereikt is,van zich laat horen.

Afbeelding

En Wil het 'lawaai', zoals jij dat noemt, vind ik nog wel meevallen hoor.
Kom net bij het verplaatsen van berichten naar de nieuwe indeling ook dit bericht tegen en wil het even corrigeren. Bovenstaand "nuttig instrumentje" is niet van IKEA afkomstig, maar van een kookwinkel. IKEA heeft alleen onderstaande thermometer.
Na 3 goedwerkende IKEA-exemplaren, maar na zeer korte tijd breuken in de draden, was ik overgestapt op een (duurder) exemplaar uit een kookwinkel. Toen die uiteindelijk na jaren ook de geest gaf heb ik een aantal jaren geleden bovenstaande gekocht in een kookwinkel. (Doet het prima, zelfs met de ovendeur (voorzichtig) gesloten.
Riet schreef:Deze komt ook van Ikea vorig jaar gekocht maar die gaat niet verder dan 130 graden

Afbeelding