gietijzeren pan
Geplaatst: zo 10 aug 2014, 12:48
Iemand wel eens brood gebakken in een gietijzeren pan?
Vooral het "brood voor luie mensen"spreekt me erg aan...
Oven voorverwarmen met de pan erin, die wordt dus bloedheet.
Dan je deeg erin en de deksel erop.
Simpel...
400 g speltmeel
50 g roggemeel of gemalen lijnzaad
375 ml lauwwarm water
20 g verse gist of 7 g gedroogde gist
1 eetl. honing
2theelepel zeezout
Roer in een grote kom het zout door het meel.
Los het gist samen met de honing op in het water.
Roer het water door het meel.
Het is klaar als er geen los meel meer in de kom zit.
Dat is dus al heel snel.
Het deeg is wat natter dan je gewend bent maar dat is niet erg.
Je hoeft dus niet te kneden. Even een minuutje roeren is genoeg.
Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg 12 tot 18 uur rijzen
op een plek op kamertemperatuur.
Als je het langer wilt laten rijzen kun je het in de koelkast zetten.
Iemand ervaring? Graag Uw advies/mening.
Vooral het "brood voor luie mensen"spreekt me erg aan...
Oven voorverwarmen met de pan erin, die wordt dus bloedheet.
Dan je deeg erin en de deksel erop.
Simpel...
400 g speltmeel
50 g roggemeel of gemalen lijnzaad
375 ml lauwwarm water
20 g verse gist of 7 g gedroogde gist
1 eetl. honing
2theelepel zeezout
Roer in een grote kom het zout door het meel.
Los het gist samen met de honing op in het water.
Roer het water door het meel.
Het is klaar als er geen los meel meer in de kom zit.
Dat is dus al heel snel.
Het deeg is wat natter dan je gewend bent maar dat is niet erg.
Je hoeft dus niet te kneden. Even een minuutje roeren is genoeg.
Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg 12 tot 18 uur rijzen
op een plek op kamertemperatuur.
Als je het langer wilt laten rijzen kun je het in de koelkast zetten.
Iemand ervaring? Graag Uw advies/mening.