Mijn bakblikken

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3233
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.

Re: Mijn bakblikken

Bericht door bakplaat » za 07 feb 2015, 11:37

Dit kende ik ook al Willem...Heb jaren geleden eens een Casinobroodbus met deksel,van een forumlid (vorig forum Bakkerswereld) gekregen.Het zag er niet meer uit en zij kon er niks meer mee en de bus was enkele keren ingebrand met verschillende lagen olie.
Heb er toen ook de hobbybrander opgezet en later nog met een fijn schuurpapiertje bewerkt.Tenslotte opnieuw een dun laagje olie erin gesmeerd en opnieuw ingebrand en de bus zag er weer uit als nieuw:

Afbeelding

Ik bak er nog regelmatig Casinobroden in,die nog steeds feilloos 'uit de bus' komen. :2th:

Afbeelding Afbeelding

Zie ook dit Fotoalbum
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
Keizer
Gaat de goede kant op
Berichten: 51
Lid geworden op: di 10 feb 2015, 18:17

Re: Mijn bakblikken

Bericht door Keizer » wo 18 feb 2015, 20:54

Hans0166 schreef:ik gebruik altijd de blikken van Chicago voor m'n desem en gewone broden, even een kwastje zonnebloemolie ..of echte boter, lossen is nooit een probleem
Ik zit met aandacht deze thread te lezen. Neem me niet kwalijk dat ik bij de foto's van Kees hard moest lachen, dat een brood zoo vast kan zitten. Ik leef wel met je mee kees. Erg irritant dat je denkt 4 goede blikken gekocht te hebben en dat je dan dit meemaakt. Je zou er idd bijna weer om naar de bakker gaan.

Op advies van Levine en om gedoe met inbakken te voorkomen heb ik ook Chicago in huis gehaald. Daarnaast het Kaiser (keizer) bakblik van de blokker omdat deze een meer gangbare nederlandse brood vorm heeft. Deze bakblikken zijn niet van staal en zullen bepaalde kwaliteiten ( warmteverdeling?) wellicht missen maar ze bevallen me uitstekend en geven weinig gedoe. De broden komen hier mooi bruin en 'heel' ;K uit.

Succes Kees!

Gebruikersavatar
Rob van Rotterdam
Deegkneder
Berichten: 120
Lid geworden op: wo 25 apr 2012, 14:40

Re: Mijn bakblikken

Bericht door Rob van Rotterdam » do 04 aug 2016, 16:43

Ik heb alle bovenstaande ervaringen en reacties gelezen, maar kom er niet uit.
Al jaren bak ik gistbrood in blauwstalen bakblikken. Destijds ingebrand met zonnebloemolie, sindsdien vet ik de blikken bij ieder brood in met dezelfde olie. Nooit een probleem. Ik houd het blik na het bakken ondersteboven en het brood valt eruit.
Desembroden bak ik altijd als bol, op de plaat.
Wil ik echter eens een desembrood in eenzelfde blik bakken, dan moet het er na het bakken worden uitgebikt.
Nu houd ik er niet van om meteen iets te vragen, maar ik heb het hele forum doorgespit, ook op andere websites gekeken en vind nergens een antwoord.
Wie helpt mij eruit?
Voor de duidelijkheid: ik maak geen gebruik van blikken met een coating en heb evenmin plannen om zulks (mooi woord) te gaan doen.
Dank voor antwoord.
graanmolen, mechanisch weegschaaltje, kneden met de hand, gewoon oventje.

Gebruikersavatar
Keesk
Deegkneder
Berichten: 160
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 10:02
Locatie: Amsterdam

Re: Mijn bakblikken

Bericht door Keesk » di 12 dec 2017, 20:22

Levinebaktbrood schreef:
ma 27 jan 2014, 11:32


Ik heb er ook eentje, nooit ingebrand en brood glijdt er moeiteloos uit na het bakken. Ik heb er wel een ander probleem mee: brood blijft vrij bleek aan de zijkanten.

Ik vroeg mij af of het probleem van de bleke zijkanten al was opgelost...
Herken dit probleem wel bij je witbrood-5.

Gr. Kees
Alle begin is moeilijk :D

Kneder: Kenwood - K-mix
Oven: Ikea Kulinarisk - stoom

Plaats reactie