werkblad

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

werkblad

Bericht door Marionbakt » di 25 feb 2020, 12:43

Omdat mijn aanrecht ongeschikt is voor her vormen van het deeg gebruik ik daarvoor een grote witte snijplank.
Die worden na verloop van tijd vies, met name als er olie op is gesmeerd.
Wat gebruiken jullie als werkblad?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1111
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: werkblad

Bericht door BakkerGerrit » di 25 feb 2020, 14:43

Ik kneed mijn deeg op het werkblad van mijn keuken.

Afbeelding

Hier kun je het werkblad zien. Onder het brood dat hier afkoelt is hij gekneed en gevormd......... :D

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1165
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: werkblad

Bericht door Rik59 » di 25 feb 2020, 15:44

Gebruik deze deegplank... is op maat voor mij gemaakt.. olie trekt erin en zorgt dat het hout in prima staat blijft..

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Gebaxke
Gaat de goede kant op
Berichten: 98
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: werkblad

Bericht door Gebaxke » di 25 feb 2020, 17:08

Ik heb een rvs werktafel, ook met een opstaand randje aan de achterkant zoals die mooie deegplank van Rik59. Dat scheelt weer poetsen :D

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: werkblad

Bericht door Marionbakt » di 25 feb 2020, 17:55

Rik59 schreef:
di 25 feb 2020, 15:44
Gebruik deze deegplank... is op maat voor mij gemaakt.. olie trekt erin en zorgt dat het hout in prima staat blijft..

Afbeelding

Helaas kan ik de foto niet zien.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1165
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: werkblad

Bericht door Rik59 » di 25 feb 2020, 20:15

Marionbakt schreef:
di 25 feb 2020, 17:55
Rik59 schreef:
di 25 feb 2020, 15:44
Gebruik deze deegplank... is op maat voor mij gemaakt.. olie trekt erin en zorgt dat het hout in prima staat blijft..

Afbeelding

Helaas kan ik de foto niet zien.
Hij staat hier nog een keer... zowel eerste als tweede bij mij duidelijk zichtbaar...

https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=5730
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: werkblad

Bericht door Marionbakt » wo 26 feb 2020, 10:34

Goede morgen,
Ik zie het helaas niet. Misschien kun je me vertellen waarvan de plank gemaakt is en hoe die behandeld is.
Alvast dank voor de moeite,
Marion

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 423
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: werkblad

Bericht door allema » wo 26 feb 2020, 10:51

Ook ik zie geen foto.
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: werkblad

Bericht door Halfje Bruin » wo 26 feb 2020, 12:22

Snap het probleem niet zo, die witte snijplank kan je toch gewoon afwassen? Gewoon met een afwasborstel en een sopje of in de vaatwasser of denk ik nu te simpel?
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1111
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: werkblad

Bericht door BakkerGerrit » wo 26 feb 2020, 12:39

Halfje Bruin schreef:
wo 26 feb 2020, 12:22
Snap het probleem niet zo, die witte snijplank kan je toch gewoon afwassen? Gewoon met een afwasborstel en een sopje of in de vaatwasser of denk ik nu te simpel?
Dat was ook mijn eerste gedachte.......

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1165
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: werkblad

Bericht door Rik59 » wo 26 feb 2020, 17:06

Zie het probleem wel.. ook ik maak het hier mee met plastic emmertjes en olie.. mijn vrouw klaag al dat het lastig schoonmaken is en dat het zelfs een hardnekkige aanslag kan veroorzaken..

Voor mij is het een emmertje met water en olie.. wat makkelijk te vervangen is.. maar in geval van een plank snap ik dat het lastig is... diverse soorten plastic waar ik het op zie gebeuren...

Mijn deegplank.. Marion je hebt een PB...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Eef
Jongste bediende
Berichten: 41
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: werkblad

Bericht door Eef » wo 26 feb 2020, 18:21

Ik heb een plaat marmer die ik op mijn aanrecht leg als ik ga bakken, soms kun je er een op de kop tikken die als blad voor bv nachtkastje gediend heeft of je gaat naar een handel waar ze grafstenen en aanrechtbladen maken, vaak hebben die stukken liggen die je gratis of voor weinig mag hebben. Ideaal

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: werkblad

Bericht door Marionbakt » wo 26 feb 2020, 20:51

Bedankt voor jullie reacties. Het probleem is er in het begin ook niet. De plastic bladen zijn ( denk ik ) wat poreus. Als je ze langere tijd gebruikt, dan zie je dat er vlekken ontstaan die gelig van kleur zijn. Ik heb van alles geprobeerd om ze weg te poetsen, maar niks helpt echt. En omdat ik het vies vind als er iets in mijn deeg komt ( misschien ook wel van die micro bolletjes plastic? ) heb ik al een paar keer een nieuwe gekocht. Ze zijn niet goedkoop en daarom vroeg ik me af of er een betere / duurzamere / goedkopere oplossing is. :D

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3336
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: werkblad

Bericht door lekkermelig » wo 26 feb 2020, 22:56

allema schreef:
wo 26 feb 2020, 10:51
Ook ik zie geen foto.
Dat foto probleem is omdat de originele foto via een onbeveiligde verbinding geserveerd wordt. Als je browser enigszins strikt ingesteld staat zie je onbeveiligde plaatjes niet want dit forum is wel beveiligd.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 229
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: werkblad

Bericht door Bakker Henk » zo 01 mar 2020, 02:10

Ik, uh mijn vrouw gebruikt een houten plaat van ca. 60x50x3 cm. (Die ik eigenlijk bedoeld had voor in mijn geluidsstudiootje, Maar ja. Dus ja.)
Deze legt ze op de aanrecht, en dat werk erg goed. Ik zit meestal aan tafel en gebruik dan vrij dunne plastic matjes voor wat nattere degen. Maar ook ik gebruik de plank wel voor de pastamachine. Ik moet zeggen dat die plastic matjes ook niet ideaal werken. Als het deeg blijft plakken, komt het matje mee omhoog.

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3336
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: werkblad

Bericht door lekkermelig » zo 01 mar 2020, 12:39

Dat van die plastic matjes die mee omhoog komen snap ik wel. In sommige gevallen werkt het wel goed als je de onderkant van je matje wat nat maakt dat blijft het beter liggen. Ik heb het vooral als ik iets moet opbollen, dan mik ik de mat opzij en gebruik gewoon het aanrecht. Niet voor iedereen een optie...

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: werkblad

Bericht door Marionbakt » do 12 mar 2020, 15:57

Kijk eens wat een mooi werkblad Jan van Berkel uit Uden voor mij heeft gemaakt. Ik ben er erg blij mee. Ik meen dat de tip van Rik kwam.
Nogmaals dank!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1165
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: werkblad

Bericht door Rik59 » do 12 mar 2020, 20:05

Klopt veel plezier ermee!!

Je hebt zeker geen rommel... vergeet em alleen niet in de olie te zetten.. ik heb beide kanten een paar dagen constant gesmeerd met zonnebloemolie tot hij niet meer opnam..

Had Jan ook verteld em regelmatig om te draaien??

En... kan Jan nu al een glutenvrij broodje bakken?? Hij was toen op zoek naar recepten..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1111
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: werkblad

Bericht door BakkerGerrit » do 12 mar 2020, 22:35

Inoliën met gekookt lijnzaadolie. Wordt niet ranzig, zonnebloemolie wel.
Te koop in de bouwmarkt.

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegroller
Berichten: 438
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: werkblad

Bericht door Vitamine C » vr 13 mar 2020, 20:36

Of gewoon in supermarkten

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: werkblad

Bericht door Marionbakt » za 14 mar 2020, 21:12

Rik59 schreef:
do 12 mar 2020, 20:05
Klopt veel plezier ermee!!

Je hebt zeker geen rommel... vergeet em alleen niet in de olie te zetten.. ik heb beide kanten een paar dagen constant gesmeerd met zonnebloemolie tot hij niet meer opnam..

Had Jan ook verteld em regelmatig om te draaien??

En... kan Jan nu al een glutenvrij broodje bakken?? Hij was toen op zoek naar recepten..
Jan heeft hem al voor mij in de olie gezet. Ik ben niet zo handig in die dingen. ;)
Hij heeft gezegd dat ik hem moet omdraaien en ervoor moet zorgen dat hij voldoende lucht rondom krijgt zodat hij goed kan drogen.
Of hij een broodje kan bakken heeft hij me niet verraden :D

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: werkblad

Bericht door Marionbakt » za 14 mar 2020, 21:13

BakkerGerrit schreef:
do 12 mar 2020, 22:35
Inoliën met gekookt lijnzaadolie. Wordt niet ranzig, zonnebloemolie wel.
Te koop in de bouwmarkt.
Zie mijn bericht aan Rik. Dank je voor het meedenken :D

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 104
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: werkblad

Bericht door RedYssel » zo 15 mar 2020, 12:28

Thuis een oud tussenstuk met een oude keuken er in, Daar werk ik op een ouderwets rvs keuken blad werkt geweldig

Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: werkblad

Bericht door Frens » zo 15 mar 2020, 12:54

Werk zelf met 2 witte plexiglas platen 50x50cm op 2 siliconen anti-slip matten;
- mooi glad oppervlak (opbollen & vormen ;) )
- hygiënisch,
- makkelijk schoonmaken
- makkelijk opbergen (in oude kussensloop :lol:)
- lekker licht spul
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 300
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: werkblad

Bericht door jasmon » ma 06 apr 2020, 19:01

Marionbakt schreef:
do 12 mar 2020, 15:57
Kijk eens wat een mooi werkblad Jan van Berkel uit Uden voor mij heeft gemaakt. Ik ben er erg blij mee. Ik meen dat de tip van Rik kwam.
Nogmaals dank!
Ben ik benieuwd of Jan van Berkel er ook voor mij één zou kunnen/willen maken, Eentje van ca. 95x56cm zodat ie mooi over de inductieplaat heen valt van mij nieuw 90cm smeg :)
Jan

Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: werkblad

Bericht door Arie » di 07 apr 2020, 21:06

Mijn werkplank meet 40 cm x 60 cm, volgens mij beukenhout, ooit gekocht bij de Gamma.
Een week of zes geleden, al zoekend op internet en nog geen lid van dit forum, kwam ik een goed advies voor het onderhoud van een houten werkbank tegen van BakkerGerrit en heb mijn kneedplank een aantal keren ingesmeerd met lijnolie, steeds goed drogen, weer insmeren en drogen. Vier ronde kunststof onderleggers op het keukenblad en daarop mijn kneedplank. Schuift niet en beschadigt het aanrechtblad niet.

Afbeelding
Mijn dagelijks brood... :D

Gebruikersavatar
Marionbakt
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40

Re: werkblad

Bericht door Marionbakt » vr 10 apr 2020, 19:55

jasmon schreef:
ma 06 apr 2020, 19:01
Marionbakt schreef:
do 12 mar 2020, 15:57
Kijk eens wat een mooi werkblad Jan van Berkel uit Uden voor mij heeft gemaakt. Ik ben er erg blij mee. Ik meen dat de tip van Rik kwam.
Nogmaals dank!
Ben ik benieuwd of Jan van Berkel er ook voor mij één zou kunnen/willen maken, Eentje van ca. 95x56cm zodat ie mooi over de inductieplaat heen valt van mij nieuw 90cm smeg :)
Natuurlijk wil hij dat. Heb je zijn adres gevonden?

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1165
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: werkblad

Bericht door Rik59 » vr 10 apr 2020, 20:30

Marionbakt schreef:
vr 10 apr 2020, 19:55

Natuurlijk wil hij dat. Heb je zijn adres gevonden?
Yep.... :D :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Plaats reactie