Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Gebruikersavatar
Door Demian
#61179
Zag een video van een inklapbare rijskast van Brød & Taylor op Youtube. Ook in Nederland te koop voor ongeveer € 180,-

Is al eerder besproken in ver weggezakte en onder minder courante topic titels. Het leek mij juist om deze kast opnieuw onder de aandacht te brengen.

Voor de bescheiden thuisbakker een interessant apparaat.

https://youtu.be/pSgcOdKCk1o
Gebruikersavatar
Door Demian
#61274
Heb een paar dagen geleden een Brød & Taylor rijskast gekocht. Een eenvoudig, mooi en doordacht ontwerp. Snel op te zetten en in te klappen. Ik bak meestal 1 tot 2 en sporadisch 3 broden tegelijk en heb geen behoefte aan een grotere (zelfbouw) rijskast.

Uitgeklapt is de B&T ruim genoeg voor twee 32 cm broodblikken. Ingeklapt neemt de B&T weinig ruimte in. Ik berg de B&T, in een niet meer gebruikte boodschappentas aan een haakje, in de trapkast op.

Het brood rijst in de B&T uiteraard niet sneller als op een warme dag op de aanrecht. Kan wel, als ik de temperatuur van de B&T verhoog! Als het kouder wordt, wil ik niet afhankelijk van de oven zijn; de oven als rijskast is wat moeilijker op de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad in te stellen en niet altijd praktisch. Nu kan ik de oven al voorverwarmen terwijl de 2e rijs in de B&T staat.

Kortom het voordeel van de B&T is de instelbare constante temperatuur & luchtvochtigheid en de oven is vrij om alvast voor te verwarmen of iets anders. Het stroomverbruik bij 29°C is nauwelijks meetbaar.

Met het huidige model (FP-205) B&T is het ook mogelijk yoghurt en dergelijke te maken en te gebruiken als slow cooker.

2de rijs klaar maar het komt weer niet hoof genoeg[…]

Ingezakt brood

Suiker houdt de rijs niet langer vast. Het is voor[…]

7-zip werkt hier prima. Overigens weet google me[…]

Dit is al een oud bericht, de forumstijl is nu and[…]