Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Gebruikersavatar
Door Demian
#61179
Zag een video van een inklapbare rijskast van Brød & Taylor op Youtube. Ook in Nederland te koop voor ongeveer € 180,-

Is al eerder besproken in ver weggezakte en onder minder courante topic titels. Het leek mij juist om deze kast opnieuw onder de aandacht te brengen.

Voor de bescheiden thuisbakker een interessant apparaat.

https://youtu.be/pSgcOdKCk1o
Gebruikersavatar
Door Demian
#61274
Heb een paar dagen geleden een Brød & Taylor rijskast gekocht. Een eenvoudig, mooi en doordacht ontwerp. Snel op te zetten en in te klappen. Ik bak meestal 1 tot 2 en sporadisch 3 broden tegelijk en heb geen behoefte aan een grotere (zelfbouw) rijskast.

Uitgeklapt is de B&T ruim genoeg voor twee 32 cm broodblikken. Ingeklapt neemt de B&T weinig ruimte in. Ik berg de B&T, in een niet meer gebruikte boodschappentas aan een haakje, in de trapkast op.

Het brood rijst in de B&T uiteraard niet sneller als op een warme dag op de aanrecht. Kan wel, als ik de temperatuur van de B&T verhoog! Als het kouder wordt, wil ik niet afhankelijk van de oven zijn; de oven als rijskast is wat moeilijker op de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad in te stellen en niet altijd praktisch. Nu kan ik de oven al voorverwarmen terwijl de 2e rijs in de B&T staat.

Kortom het voordeel van de B&T is de instelbare constante temperatuur & luchtvochtigheid en de oven is vrij om alvast voor te verwarmen of iets anders. Het stroomverbruik bij 29°C is nauwelijks meetbaar.

Met het huidige model (FP-205) B&T is het ook mogelijk yoghurt en dergelijke te maken en te gebruiken als slow cooker.
Gebruikersavatar
Door Demian
#61636
Om de vochtigheid meteen op niveau te brengen, schud ik, in plaats van koud of warm water, wat kokend water uit de Quooker in het waterbakje van de Brød & Taylor. Dat doe ik pas na het voorverwarmen, kort voordat ik het deeg erin zet. Voorverwarmen doe ik tijdens het kneden.
Bakken in een houtoven

Wow, wat een productie! :2th:

Gevaar voor overkneden?

Ik ben vaak met 10 minuten erg tevreden Koos.. dat[…]

Project desem

De rotan rijsmandjes hebben Hongkong verlaten en k[…]

Werkwijze gekiemde zaden

Ontkiemen zaden ook als je ze in de koelkast bewaa[…]