Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Gebruikersavatar
Door Petra1
#59643
Tijdens het surfen op het internet kwam ik terecht op de site van desh stoom. Een stoombakje voor in de oven dat speciaal is ontworpen voor de thuisbakker. Heeft iemand hier ervaring mee?
Gebruikersavatar
Door Soepkipje
#59647
Oh ja is hier eerder op het forum aan de orde geweest, maar kan het niet meer terugvinden.
Gebruikersavatar
Door Soepkipje
#59649
..maar bakje was onzin hoor!
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#59652
Persoonlijk heb ik geen ervaring maar volgens mij is @Levine wel fan!
Gebruikersavatar
Door Soepkipje
#59653
Alle andere oplossingen werken net zo goed als dit (veel te) dure bakje.
Het lijkt mij zelfs dat de oven onnodig lang open staat door vullen van bakjes met een gieter waardoor je alleen maar temperatuur in de oven verliest.
Gebruikersavatar
Door Pierre Ferson
#59659
IK deed altijd een Unox kom van ongeveer 22 cm diameter met daarin een steen uit de sauna
deze zette ik op een kleine vloertegel met de gladde kant op de ovenvloer (anders werd de kom bruin van onder)
hier deed ik 150 ml water in vóór het voorverwarmen
bij het inschieten van het brood werd de steen en de binnenrand van de kom nog eens bevochtigd met een plantenbroes
eerst brood in de oven, dan steen bevochtigen
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#59677
Ik gebruik het bakje, ben er uitermate tevreden over en het is geen onzin.

De oven staat ook niet langer dan anders open om het bakje te vullen.
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#59683
Ik heb de filmpjes wel eens gezien. Het lijkt me een hele nette en slimme oplossing, maar er zijn natuurlijk zat andere oplossingen die iets minder kosten.

Wil
Gebruikersavatar
Door KeesR
#59693
Ik giet gewoon wat kokend water op de bakplaat nadat ik het brood in de oven heb gezet. Ik zou niet weten wat de DESH aan meerwaarde biedt.
Gebruikersavatar
Door StefanDijle
#59696
Het ziet netjes uit. Voor de rest niet veel. Ik doe het zelfde als je en werkt even goed.
Gebruikersavatar
Door Maciek
#59712
Wat zijn afmetingen van DESH Stoom? Ik vraag mij af of het in mijn oven past.

Welke andere methoden gebruiken jullie om stoom in de oven te maken? Voor mij het is allemaal nieuw.
Gebruikersavatar
Door minabakgraag
#59727
Ik gebruik op de bodem van mijn oven het Vardagen bakblik van Ikea.
Kost € 6,99
Ik laat het blik meeverwarmen bij het voorverwarmen, zodra het brood er (bijna) in gaat een scheut kokend water erin en voilà stoom genoeg!
Het is lekker laag, past ònder de laagste richel op de bodem van mijn oven en is er zo nodig snel uitgehaald als stoom niet meer nodig is.

Ik zou alleen vandaag niet naar Ikea gaan om er een te kopen........
Tenzij je van Ikea's houdt op 2e Paasdag :lol: :lol:

Fijne dag!
@nk
Gebruikersavatar
Door Maciek
#59799
minabakgraag schreef:Ik gebruik op de bodem van mijn oven het Vardagen bakblik van Ikea.
Kost € 6,99
Ik laat het blik meeverwarmen bij het voorverwarmen, zodra het brood er (bijna) in gaat een scheut kokend water erin en voilà stoom genoeg!
Het is lekker laag, past ònder de laagste richel op de bodem van mijn oven en is er zo nodig snel uitgehaald als stoom niet meer nodig is.

Ik zou alleen vandaag niet naar Ikea gaan om er een te kopen........
Tenzij je van Ikea's houdt op 2e Paasdag :lol: :lol:

Fijne dag!
@nk
Bedankt. Soms oplossingen kunnen simpel zijn.
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#59804
Maciek schreef:
zo 01 apr 2018, 00:38
Wat zijn afmetingen van DESH Stoom? Ik vraag mij af of het in mijn oven past.
De afmetingen van DeSh~stoom zijn ongeveer 16 cm bij 8 cm. De hoogte is 2,75 cm tot 4 cm. Past in iedere oven.
Gebruikersavatar
Door Maciek
#59830
Levinebaktbrood schreef:
Maciek schreef:
zo 01 apr 2018, 00:38
Wat zijn afmetingen van DESH Stoom? Ik vraag mij af of het in mijn oven past.
De afmetingen van DeSh~stoom zijn ongeveer 16 cm bij 8 cm. De hoogte is 2,75 cm tot 4 cm. Past in iedere oven.
Dankjewel Levine. Ik zal het in theorie in mijn oven kunnen plaatsen.
Ik kan uit website van DESH Stoom uithalen wat is onderscheidend aan dit product.
Gebruikersavatar
Door Antoinette
#60693
Ik heb de Desh stoo sinds een paar weken in gebruik en ben er erg tevreden over. Hij staat permanent onderin mijn oven. Het werken met braadslede en andere bakjes en plantenspuit vond ik niet fijn. Mij bevalt hij erg goed en de korst wordt een stuk beter. Een aanrader.
Even voorstellen...

Welkom Sylvia :G

Versleten bakblik?

Rik59 Ja ik heb nog een BBM, dus daar bak ik n[…]

Vraag over Ankarsrum deegroller

Bakkergerrit, Heb je plannen om deze machine miss[…]

Desem vraag

De perfecte voedingspunt, nu ook weer volgens Diet[…]