Suiker toevoegen in briochedeeg

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Balto
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: do 20 feb 2020, 12:23

Suiker toevoegen in briochedeeg

Bericht door Balto »

Hoeveel suiker mag je toevoegen aan een briochedeeg? Wat is het effect hiervan? Ik gebruik nu meestal 10% suiker, maar ben benieuwd wat er gebeurd als ik verhoog.
Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 60
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Suiker toevoegen in briochedeeg

Bericht door bakkerijremon »

Hoeveel mag je toevoegen, dat hangt er vooral vanaf hoe zoet je het wilt hebben. Een beetje een flauw antwoord, maar daar komt het wel op neer. Brioche is 'van origine' vooral een rijk brood, veel boter en ei. Echter hoeft het niet specifiek zoet te zijn. 10% voor een redelijk zoete brioche is best prima! Suiker is net als zout hygroscopisch, het heeft daardoor een remmende werking op de gistcellen. Verder geeft veel suiker vooral extra smaak, kleur en soms een iets steviger kruim.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Plaats reactie