Pagina 1 van 1

Panatura

Geplaatst: ma 03 okt 2022, 10:26
door Sas_Groningen
Ik las laatst een recept van een goede desembroodbakker die naast desem ook een beetje Panatura gebruikt. Op internet kom ik geen duidelijke uitleg tegen wat het is. Een Engelstalige site verkoopt het en het lijkt bedoeld voor een betere kruim? Is het een natuurlijk product? Kan iemand er meer over zeggen ?

Re: Panatura

Geplaatst: ma 03 okt 2022, 13:16
door Vitamine C
Als ik het vertaal, komt het neer op gist met ook desem. Gewoon om het proces te versnellen dus. (rijstijden zijn tussen 1 en 4 uur :S )

Re: Panatura

Geplaatst: di 04 okt 2022, 09:46
door Houtvogel
Het gaat om een gepatenteerde zuurdesem in deegachtige of korrelvorm met alleen natuurlijke ingrediënten. Ze voegen dus geen chemicaliën toe. Het zou zorgen voor zachtere kruim, knapperigere korst en langere houdbaarheid.
Deze info heb ik van hun eigen site.

Re: Panatura

Geplaatst: di 04 okt 2022, 15:49
door Sas_Groningen
Dank voor jullie reacties! Als ik het zo hoor, sla ik dit ingrediënt net zo makkelijk over :-))