Panatura

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sas_Groningen
Chef stoffer en blik
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31

Panatura

Bericht door Sas_Groningen »

Ik las laatst een recept van een goede desembroodbakker die naast desem ook een beetje Panatura gebruikt. Op internet kom ik geen duidelijke uitleg tegen wat het is. Een Engelstalige site verkoopt het en het lijkt bedoeld voor een betere kruim? Is het een natuurlijk product? Kan iemand er meer over zeggen ?
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 672
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Panatura

Bericht door Vitamine C »

Als ik het vertaal, komt het neer op gist met ook desem. Gewoon om het proces te versnellen dus. (rijstijden zijn tussen 1 en 4 uur :S )
Gebruikersavatar
Houtvogel
Deegkneder
Berichten: 169
Lid geworden op: di 27 jul 2021, 09:21

Re: Panatura

Bericht door Houtvogel »

Het gaat om een gepatenteerde zuurdesem in deegachtige of korrelvorm met alleen natuurlijke ingrediënten. Ze voegen dus geen chemicaliën toe. Het zou zorgen voor zachtere kruim, knapperigere korst en langere houdbaarheid.
Deze info heb ik van hun eigen site.
Alles met de hand.
Pegrim-oven.
Gebruikersavatar
Sas_Groningen
Chef stoffer en blik
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31

Re: Panatura

Bericht door Sas_Groningen »

Dank voor jullie reacties! Als ik het zo hoor, sla ik dit ingrediënt net zo makkelijk over :-))
Plaats reactie