Pagina 1 van 1

Op zoek naar recept akkerbrood

Geplaatst: do 02 dec 2021, 21:11
door jesse
Mijn vrouw vind 'akkerbrood' erg lekker, we kopen het weleens bij de bakker

https://webshop.casteleijnbakker.nl/ass ... akkerbrood

Maar ik kan nergens een recept vinden, verder dan grof volkoren kom ik niet (kan niet zelf een recept maken)

Weet iemand een recept? Het zou volgens de site van de bakker de volgende ingrediƫnten hebben.

Ingrediƫnten
VOLKORENTARWEMEEL, water, gist, suiker, bakkerszout, GERSTEMOUTMEEL, ROGGEmoutmeel, TARWEmoutmeel, veldbonenmeel, plantaardige olie (raapzaad), antiklontermiddel (E170), emulgatoren (E482, E472e, E471), plantaardig vet (palm), SESAMZAAD (GEPELD), maanzaad, ROGGEvlokken, aardappelzetmeel, invertsuikerstroop, suiker (gebrand), GERSTEVLOKKEN, HAVERvlokken, enzymen (TARWE), meelverbeteraar (E300), TARWEmout, TARWEvlokken, ERWTENEIWIT, TARWEGLUTEN, glucosestroop, kaliumjodide

Re: Op zoek naar recept akkerbrood

Geplaatst: ma 20 dec 2021, 20:47
door KeesR

Re: Op zoek naar recept akkerbrood

Geplaatst: do 23 dec 2021, 14:24
door jesse
Die had ikzelf ook gevonden geloof ik, alleen ik kan die mix nergens bestellen (moet je overal een account hebben zo lijkt het)

nja doet mn vrouw het maar met akkerbrood van de bakker :lol:

Re: Op zoek naar recept akkerbrood

Geplaatst: wo 29 dec 2021, 00:16
door JosFM
Wat een hoop bestanddelen!

VOLKORENTARWEMEEL,
water,
gist,
suiker,
bakkerszout,
GERSTEMOUTMEEL,
ROGGEmoutmeel,
TARWEmoutmeel,
veldbonenmeel,
plantaardige olie (raapzaad),
antiklontermiddel (E170),
emulgatoren (E482, E472e, E471),
plantaardig vet (palm),
SESAMZAAD (GEPELD),
maanzaad,
ROGGEvlokken,
aardappelzetmeel,
invertsuikerstroop,
suiker (gebrand),
GERSTEVLOKKEN,
HAVERvlokken,
enzymen (TARWE),
meelverbeteraar (E300),
TARWEmout,
TARWEvlokken,
ERWTENEIWIT,
TARWEGLUTEN,
glucosestroop,
kaliumjodide

29 in totaal. Lijkt me niet zo gezond, in vergelijking met een brood van alleen graan, water, gist en zout. Wat denken de andere thuisbakkers hierover?

Re: Op zoek naar recept akkerbrood

Geplaatst: wo 29 dec 2021, 13:35
door jesse
Ik denk dat het gros wel weggelaten kan worden ja, maar zoals vrijwel elke industriele bakker, zal er vooral gebakken worden met bakmixen. Mijn eigen bakker bakt heerlijk brood, maar smaakt altijd hetzelfde (dus vermoedt ook een mix)

Zelf ook weleens vikorn brood gebakken wat precies zo smaakte als uit de bakkerij (met een mix)

In dit geval is het meeste niet zozeer slecht, maar de emulgatoren en antiklontermiddel en meelverbeteraar zullen velen niet in hun brood wensen.

Het zal in elk geval vooral zijn om er smaak aan te geven denk ik zo.