yoghurt

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Houtvogel
Deegkneder
Berichten: 169
Lid geworden op: di 27 jul 2021, 09:21

yoghurt

Bericht door Houtvogel »

Vraag: kun je in een "gewoon" zuurdesembrood water vervangen door yoghurt. Zo nee, waarom niet, zo ja wat zijn de gevolgen?
Alles met de hand.
Pegrim-oven.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3882
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: yoghurt

Bericht door lekkermelig »

yoghurt heeft meer droge stof, en meestal meer vet. Door aanwezige melksuikers zal het ook wel invloed op de kleur hebben van je korst. Dus als je al water door yoghurt vervangt moet je zeker wat doen met de hoeveelheden vocht. Ik denk dat je met yoghurt best lekkere broden kan bakken (ik gebruik het zelf ook in sommige recepten) maar het deeg zal zich zeker iets anders gedragen en het brood zal ook wel anders smaken.
Maar als je dat afvraagt: gewoon een keer uitproberen, dan zie je vanzelf wat het met je brood doet

Wil
Kneder: Bear Varimixer Teddy
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Houtvogel
Deegkneder
Berichten: 169
Lid geworden op: di 27 jul 2021, 09:21

Re: yoghurt

Bericht door Houtvogel »

Bedankt LEKKERMELIG voor je snelle en duidelijke antwoord.👍
Ik ga het komend weekend waarschijnlijk proberen.
Alles met de hand.
Pegrim-oven.
Plaats reactie