Hoeveel gluten toevoegen?
Geplaatst: zo 25 apr 2021, 11:36
Hallo allemaal,
Vandaag met een maïsbrood gestoeid, en helaas heeft het brood gewonnen
De boel is compact gebleven en niet erg veel gerezen. Het was ook niet zo soepel, oppunten ging bv gepaard met gescheur. Kneden ging wel ok, inclusief vliesje.
In m'n recept gebruik ik 350gr tarwebloem van de molen en 150gr maismeel en 4gr instant gist.
Ik heb twee vragen.
Ik heb Pan voorgekookte witte maismeel gebruikt, te koop bij de AH. Maar is dat wel het juiste spul?
In het boek staat daarnaast dat als het deeg niet meewerkt, je er tarwegluten aan kunt toevoegen. Die heb ik helaas niet in huis, maar dat lijkt me wel een logische oplossing om het deeg soepeler te krijgen en meer te laten rijzen.
Hoeveel gram zou je hiervan moeten of kunnen gebruiken? Ik weet het eiwit percentage van het molenbloem helaas niet, de molenaar zei dat het in ieder geval meer dan 12gr was. in het maismeel zou 7,8 Gr per 100 gr zitten.
Vandaag met een maïsbrood gestoeid, en helaas heeft het brood gewonnen
De boel is compact gebleven en niet erg veel gerezen. Het was ook niet zo soepel, oppunten ging bv gepaard met gescheur. Kneden ging wel ok, inclusief vliesje.
In m'n recept gebruik ik 350gr tarwebloem van de molen en 150gr maismeel en 4gr instant gist.
Ik heb twee vragen.
Ik heb Pan voorgekookte witte maismeel gebruikt, te koop bij de AH. Maar is dat wel het juiste spul?
In het boek staat daarnaast dat als het deeg niet meewerkt, je er tarwegluten aan kunt toevoegen. Die heb ik helaas niet in huis, maar dat lijkt me wel een logische oplossing om het deeg soepeler te krijgen en meer te laten rijzen.
Hoeveel gram zou je hiervan moeten of kunnen gebruiken? Ik weet het eiwit percentage van het molenbloem helaas niet, de molenaar zei dat het in ieder geval meer dan 12gr was. in het maismeel zou 7,8 Gr per 100 gr zitten.