Zie vaak op gebakken brood het strooi meel geel van kleur zijn.
Wat word hiervoor gebruikt?
Nu gebruik ik rijstemeel en rogge meel. Maar zou graag dat honing gele uiterlijk hebben.
Iemand enig idee?
thx
Rob
Geel strooimeel?
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Geel
Ik denk maïsmeel. Maar misschien weten de oud bakkers het op forum zeker.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Geel
Het is semolina.. fijn maisgriesmeel
Ik gebruik het regelmatig.. ook voor de buitenkant
In degen wordt het lekker fluffy
Ik koop het meestal 5 kg bij de turks/marrokaanse winkel voor +/- € 1 p/kg
Deze is erg lekker..
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... ood-2.html
Ik gebruik het regelmatig.. ook voor de buitenkant
In degen wordt het lekker fluffy
Ik koop het meestal 5 kg bij de turks/marrokaanse winkel voor +/- € 1 p/kg
Deze is erg lekker..
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... ood-2.html
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.